Камарата на представителите във Флорида прие законопроект, забраняващ на лекарите

...
Камарата на представителите във Флорида прие законопроект, забраняващ на лекарите
Коментари Харесай

Флорида прие законопроект, забраняващ абортите след 15 седмица от бременността

Камарата на представителите във Флорида одобри законопроект, забраняващ на лекарите да вършат аборти след 15 седмица от бременността на дамата. Той бе признат в четвъртък.

Дебатът сред републиканците и демократите продължи шест часа, като главно бяха разисквани стадиите от развиване на ембриона. Така със 78 гласа “за ” и 39 “против ” законопроектът беше признат.

Няколко демократи разкритикуваха мярката като противоконституционна.

Предложението за абортите във Флорида, прилича на закона в Мисисипи, който сега се преразглежда от Върховния съд на Съединени американски щати.

Губернаторът Рон Десантис предишния месец сподели, че „подкрепя възбраната за аборт след 15 седмица“ и предложи да се одобри законопроекта и добави, че намира ограничаването за „разумно“.

Законопроектът позволява изключения. Например, в случай че двама лекари удостоверят документално, че плодът има „фатална аномалия“, то той може да бъде абортиран.

Такива аномалии са дефинирани в законодателството като „ извънредно положение, което по здравна преценка може да е несъвместимо с живота отвън утробата, макар предоставеното лекуване и може да докара до гибел при раждане или прибързано раждане ”.

Законопроектът е подложен на критика, тъй като не пази изнасилените дами или блудничество.

Комисията по бюджета към Сената на Съединени американски щати ще прегледа законопроекта в понеделник.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР