Камарата на представителите в САЩ прие днес резолюция с официални

...
Камарата на представителите в САЩ прие днес резолюция с официални
Коментари Харесай

Тръмп: Подлагат ме на най-големия лов на вещици в американската история

Камарата на представителите в Съединени американски щати одобри през днешния ден резолюция с публични правила за следствие за импийчмънт против президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Контролираната от демократите долна камара на Конгреса утвърди текста с 232 гласа "за " при 196 "против ". Гласуването значително бе по партийна линия.

Това бе първото публично гласоподаване по процедурата за импийчмънт, която по всяка възможност ще продължи с месеци, вероятно и през първите седмици от изборната 2020 година, отбелязва АП.

Важното съвещание бе ръководено персонално от председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Изходът от гласуването е победа за демократическото болшинство в камарата, което ще има надзор върху следствието. Демократите ще могат да лимитират опциите на републиканците и на юристите на Белия дом да приканват очевидци.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е подложен на "най-големия лов на вещици в американската история ", откакто Камарата на представителите одобри резолюцията, официализираща следствието за възможна процедура по импийчмънт против него, съобщи Франс прес.

"Това е незаслужено, противоконституционно и всъщност антиамериканско ", се споделя в изказване на Белия дом.

Конгресмените демократи се пробват да потвърдят, че Доналд Тръмп е оказал напън на Украйна за приемане на компрометираща информация за някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, който сега е любимец за номинацията на демократите за президентските избори през 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР