Камарата на представителите в САЩ одобри законопроект за борба с

...
Камарата на представителите в САЩ одобри законопроект за борба с
Коментари Харесай

Камарата на представителите в САЩ одобри законопроект за борба с насилието срещу жените

Камарата на представителите в Съединени американски щати утвърди законопроект за битка с насилието против дамите, съобщи Франс прес.

Той планува да бъде неразрешена продажбата на огнестрелни оръжия на мъже, наказани за домашно принуждение или за практикуване на тормоз над жена. Възможно е това да усложни одобряването на законопроекта от Сената, където демократите и републиканците имат по еднакъв брой места, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Това не би трябвало да е демократически или републикански въпрос, става въпрос за битка против злоупотребата с власт и за възпрепятстване на насилието ", реагира президентът Джо Байдън. В приветствено обръщение той напомни, че като сенатор е бил създателят на първичната версия на този закон, датираща от 1994 година

Контролираната от демократите Камара на представителите утвърди текста с 244 гласа " за " при 172 " срещу " през вчерашния ден - ден откакто бял мъж простреля в Атланта осем индивида, измежду които седем дами, в това число шест азиатки. Нещо рядко следено, 29 републиканци поддържаха текста.

За да утвърди и Сенатът законопроекта, обаче е належащо 10 републиканци да се причислят към 50-имата си сътрудници демократи - нещо, което наподобява мъчно постижимо, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР