Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, който ще осигури

...
Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, който ще осигури
Коментари Харесай

В САЩ приеха законопроект за защита на еднополовите бракове

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри законопроект, който ще обезпечи федерална отбрана на еднополовите бракове на фона на опасенията, че Върховният съд може да анулира признаването им. Законът за ценене на браковете беше утвърден в следената от демократите камара с 267 против 157 гласа, само че вероятностите му в Сената са несигурни.

Четиридесет и седем републикански депутати се причислиха към демократите, гласувайки за законопроекта, който беше посрещнат с откъслечни овации в залата на Камарата на представителите. Демократите разполагат с 50 места в 100-членния Сенат и за внасянето на мярката в пленарна зала ще са нужни 10 гласа на републиканците.

Законът за ценене на еднополовите бракове ще принуди щатите на Съединени американски щати да признават годен брак, подписан в различен щат, осигурявайки отбрана освен на еднополовите съюзи, само че и на междурасовите бракове, написа БГНЕС.

Законопроектът анулира Закона за отбрана на брака от 1996 година, който дефинира брака като съюз сред един мъж и една жена.

През 2013 година Върховният съд с решение 5-4 анулира част от Закона за отбрана на брака, който отхвърляше федерални помощи на женени еднополови двойки, само че остана в действие. На 24 юни Върховният съд анулира решението по делото " Роу против Уейд " от 1973 година, с което се утвърждава правото на аборт в цялата страна, което провокира прогнози, че консервативните съдии могат да преразгледат други знакови решения.

Еднополовите бракове не престават да бъдат скъпа цел за някои републиканци и религиозната десница в Съединени американски щати, макар че 71% от американците в изследване на Галъп през май обявиха, че поддържат такива връзки. С внасянето на Закона за ценене на брака за гласоподаване в Камарата на представителите демократите принудиха републиканците да се произнесат по въпроса преди междинните избори през ноември. Камарата на представителите възнамерява да гласоподава по-късно тази седмица Закона за правото на контрацепция, който ще отбрани достъпа до контрацептиви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР