Камарата на представителите на САЩ прие резолюция, призоваваща правителството на

...
Камарата на представителите на САЩ прие резолюция, призоваваща правителството на
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ призова Байдън да продължи със санкции срещу Китай заради Хонконг

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри резолюция, призоваваща държавното управление на Съединени американски щати да продължи със санкционния напън върху Китай поради обстановката в Хонконг, се споделя в формалните резултати от гласуването, оповестени на уеб страницата на долната камара, оповестява БГНЕС, базирайки се на ТАСС.
Законодателите осъдиха управляващите на Китай за " продължаващото нарушение на правата и свободите на хората в Хонконг от КНР (Китай) и държавното управление на специфичния административен регион на Хонконг ". Резолюцията, която не е юридически обвързваща, беше призната с 418 гласа. Само един законодател гласоподава срещу.
 Китай ще отговори на новите американски наказания поради Хонконг Китай ще отговори на новите американски наказания поради Хонконг
Пекин счита, че новите наказания на Вашингтон поради Хонконг са интервенция във вътрешните работи на Китай. Той се афишира изрично против т...
Конгресмените приканват " американския президент, държавен секретар и министър на финансите да се координират със съдружници и сътрудници, с цел да продължат напъните на Съединени американски щати в отговор на обстановката в Хонконг ". По-специално, приказваме за " продължение на използването на наказания ". Американските управляващи също би трябвало да " координират със съдружниците и сътрудниците си, с цел да подсигуряват, че използването на глобите е многостранно ".
По-рано представителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин съобщи, че Пекин приканва Вашингтон да спре да се намесва във вътрешните работи на специфичния административен регион Хонконг и Китай като цяло.
През лятото на 2019 година в Хонконг избухнаха вълнения поради желанието на локалните управляващи да одобряват законопроект за екстрадиция, който да разреши изгонването на извършители в континентален Китай. Безредиците продължиха няколко месеца и бяха съпроводени от блокажи по пътищата, принуждение, палежи и вандализъм. Полицията задържа над 9 000 души.
Впоследствие китайският парламент одобри Закона за националната сигурност на Хонконг през лятото на 2020 година. В Пекин споделят, че той е ориентиран към битка със заканите от тероризъм, фракционизъм, подкопаване на държавната власт и скрито съглашение с непознати сили и планува пожизнен затвор като оптимално наказване. След приемането на този юридически акт доста радикални опозиционни деятели ограничиха антиправителствената си активност в автономията, а някои избягаха в чужбина.
 Китай заплаши Съединени американски щати с последици поради „ намесата им “ Китай заплаши Съединени американски щати с последици поради „ намесата им “
Китай предизвести през днешния ден, че Съединени американски щати „ ще платят скъпо “ поради своите дейности, откакто държавният секретар Майк Помпео разгласи, че...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР