Камарата на представителите на САЩ подкрепи закон, който предвижда бюджетът

...
Камарата на представителите на САЩ подкрепи закон, който предвижда бюджетът
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобри с огромно мнозинство законопроект, предвиждащ рекордни военни разходи

Камарата на представителите на Съединени американски щати поддържа закон, който планува бюджетът за защита да доближи рекордните 858 милиарда $ през идната година - с 45 милиарда $ повече от препоръчаното от президента Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

Камарата на представителите одобри компромисния вид на Закона за националната защита, който наложително се гласоподава всяка година и дефинира политиката на Пентагона, с 350 гласа " за " и 80 гласа " срещу ", което доста надвишава болшинството от две трети, належащо за приемането на закона и изпращането му за гласоподаване в Сената.

Законът за националната защита за фискалната 2023 година планува военни разноски в размер на 858 милиарда $ и включва нарастване на заплатите на военнослужещите с 4,6 %, финансиране на покупки на оръжия, кораби и самолети, както и поддръжка за Тайван, който е застрашен от експанзия от страна на Китай, и за Украйна, която се бори с съветската инвазия , показва Ройтерс.

В законопроекта е включена и наредба, за която настояха мнозина републиканци, която изисква от министъра на защитата на Съединени американски щати да анулира наложителното имунизиране против COVID-19 на чиновниците на въоръжените сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР