Камарата на представителите на САЩ още веднъж отхвърли обявеното от

...
Камарата на представителите на САЩ още веднъж отхвърли обявеното от
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ отхвърли извънредното положение на Тръмп за стената

Камарата на представителите на Съединени американски щати още един път отхвърли оповестеното от президента национално изключително състояние с цел създаване на стена по границата с Мексико . Долната камара изпрати законодателството на бюрото на Доналд Тръмп, който сигурно ще наложи несъгласие , осведоми " Политико ".

11 републиканци и един републиканец, станал самостоятелен, поддържаха всички демократи, с цел да блокират маневрата на Тръмп да заобиколи Конгреса и да пренасочи милиарди от Пентагона за финансиране на стената.
 Тръмп разгласи национално изключително състояние Обновена
Тръмп разгласи национално изключително състояние

За финансиране на обещаната от него стена

През февруари камарата прокара същата мярка , която тогава беше подкрепена от 13 републиканци. В началото на годината Конгресът направи първи опит за блокиране на невижданото решение на Тръмп.

" Решението на президента да анулира 3,6 милиарда $ за военно строителство , с цел да прахоса пари за стената, прави Съединени американски щати по-малко безвредни ", разгласи ръководителят на камарата Нанси Пелоси и добави, че администрацията на Тръмп е паднала толкоз ниско, че краде от приблизително учебно заведение във Форт Кембъл, Кентъки.
 US Конгресът не събра задоволително поддръжка против ветото на Тръмп
US Конгресът не събра задоволително поддръжка против ветото на Тръмп

Президентът наложи несъгласие против анулацията на изключителното състояние

Сенатът утвърди мярката по-рано тази седмица , откакто 11 републиканци се причислиха към демократите.

Конгресът гласоподава за анулация на решението на Тръмп по-рано тази пролет , само че не съумя да завоюва задоволително поддръжка за превъзмогване на президентското несъгласие. Когато Доналд Тръмп наложи несъгласие върху мярката, той за шести път се възползва от това си право.

Според американското законодателство за изключителното състояние Конгресът може да гласоподава на всеки шест месеца . Демократите имат намерение да продължат да го вършат, с цел да притиснат републиканците.
 Откъде Тръмп взема пари за стената при изключително състояние?
Откъде Тръмп взема пари за стената при изключително състояние?

Днес се чака президентът Доналд Тръмп да разгласи изключително положение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР