Камарата на представителите на САЩ одобри снощи санкции срещу два

...
Камарата на представителите на САЩ одобри снощи санкции срещу два
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри санкции срещу руските газопроводи

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди нощес наказания против два съветски газопровода - " Северен поток-2 " и " Турски поток ", по които ще тече съветски газ към Германия, Турция и Източна Европа, съобщи ДПА. Според гласувания законопроект за военните разноски, двата газопровода ще създадат Европа подвластна от съветския газ и ще застрашат националната сигурност (на САЩ).

Санкциите са част от законопроекта за разноските за защитата, утвърден от Конгреса. Очаква се и Сенатът да го утвърди идната седмица. Президентът Доналд Тръмп даде обещание да го подпише незабавно след приемането му от двете камари на Конгреса.

Според законопроекта, съдове, полагащи тръби на дълбочина над 30 м под морската повърхнина, подлежат на наказания дружно с задграничните лица, за които се счита, че улесняват активността на тези съдове.

Тези наказания са включени в пунктове, отнасящи се до противодействието на Съединени американски щати против " разнообразни закани ", към които конгресмените причисляват Русия и Китай. Според закона президентът Тръмп ще бъде оторизиран да извършва глобите за 5 години, или до момента в който той може да подсигурява, че са въведени " съответни защитни ограничения ", които " минимизират способността на държавното управление на Руската федерация да употребява този план като инструмент за насила и политически напън ". Санкциите са ориентирани против напъните, " които имат за цел да отслабят " връзките на Съединени американски щати с Европа и Германия, се споделя в документа.

Конгресмените също по този начин за следващ път продължиха ембаргото върху директно съдействие с Русия във военната област и не разрешиха на държавното управление на Съединени американски щати да признава анексирането на Крим от Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Законопроектът планува и военна помощ за Украйна на стойност 300 мл. $ - с 50 млн. повече, в сравнение с бяха заложени в бюджета за 2019 година Тази помощ включва, с изключение на всичко друго, и доставки на крилати ракети за системата на бреговата защита и на противокорабни ракети.

Документът също официално не разрешава доставките на изтребители Ф-35 за Турция поради решението й да купи съветска система за противовъздушна защита Ес-400, което съгласно Вашингтон е опасност за ползите на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР