Камарата на представителите на САЩ одобри мащабен законопроект за създаването

...
Камарата на представителите на САЩ одобри мащабен законопроект за създаването
Коментари Харесай

Американците създават космическа армия

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди огромен законопроект за основаването на така наречен „ галактически войски “, заяви американската организация Си Ен Ен.

Новият галактически корпус ще е под крилото на военновъздушните сили на Съединените американски щати, показва изданието.

Председателят на подкомисията на стратегическите сили Майк Роджърс съобщи, че галактическите войски са нужни на Вашингтон, с цел да остане пред Русия и Китай в сфера, която мнозина считат за идната фронтова линия на воюване – космосът.

Срещу концепцията обаче се оповестиха по високите етажи на Пентагона и Белия дом, акцентирайки, че е нужно повече време за анализиране, преди да бъде дадена зелена светлина на сходен план.

Според бранители на нововъведението с оглед дейностите на армията в космоса и зависимостта й от спътниците би трябвало да бъде образувана конструкция, която да ги пази. Макар да е малко евентуално новият жанр войски да се образува неотложно, то американците вършат значима крачка в галактическата си упоритост.

Според конгресмените, подкрепили галактическите войски, основаването на нов вид войска е нужно най-много поради зависимостта от галактическите технологии по време на бойни дейности. Сателитите и другите галактически апарати обезпечават непрекъснат приток на данни от основно значение за военните задачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР