Камарата на представителите на САЩ навлиза в третата си седмица

...
Камарата на представителите на САЩ навлиза в третата си седмица
Коментари Харесай

Хаосът в Камарата на представителите на САЩ продължава, докато Джим Джордан се готви за втори оратор

Камарата на представителите на Съединени американски щати навлиза в третата си седмица без водач, откакто десните републиканци изгониха някогашния представител, оставяйки органа некадърен да предприеме дейности по основни въпроси, в това число войните в Украйна и Израел-Палестина.

Бившият ръководител на Камарата на представителите Маккарти беше отхвърлен на 3 октомври, откакто разгневи крайнодесни членове на личната си партия, като си партнира с демократите за приемане на законопроект за таван на дълга, който едвам предотврати прекъсването на работата на държавното управление.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Бившият президент Доналд Тръмп утвърждава Джим Джордан за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати „ Дисфункционален ": Провалът на представителя хвърля политиката на Съединени американски щати в неустановеност Кой стои зад Кевин Маккарти свален като ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати? Кой би могъл да размени Кевин Маккарти като идващ представител на Камарата на представителите на Съединени американски щати? завършек на списъка

Оттогава гневно разграничената Камара, която изисква болшинство от актуалните членове, с цел да избере своя водач, не съумя да се сплоти към нов представител. Дисфункцията значи, че евентуално не може да одобри законопроекти или резолюции със зелена светлина, нужни за ориентиране на помощта в чужбина.

Бившият ръководител на Камарата на представителите Нют Гингрич, републиканец от Джорджия, сподели, че картината наподобява ужасна и се застъпи за даването на повече пълномощия на краткотрайния ръководител Патрик Макхенри, с цел да се облекчи рецесията.

„ Не можем да седим и да си смучем палците и да се надяваме, че светът ще изчака, до момента в който републиканците в Камарата на представителите се съберат “, сподели той пред Fox News.

Във вторник десният републиканец Джим Джордан не съумя в първата си кандидатура за поста със 17 гласа, като 20 от членовете на личната му партия избягаха. Всичките 212 демократи в органа гласоподаваха за водача на малцинството в своята партия Хаким Джефрис.

Джордан е подготвен да продължи напред с втора оферта за лидерската роля в сряда, само че остава неразбираемо дали е натрупал задоволително спомагателна поддръжка, с цел да излезе на върха.

Поне един републиканец, който гласоподава против Йордания във вторник, депутатът Дъг ЛаМалфа, се съгласи да поддържа кандидатурата му на втория тур, само че това въпреки всичко би го оставило надалеч от нужните му 17 спомагателни гласа. Камарата трябваше да се събере в 11:00 сутринта EST (15:00 GMT) за гласоподаване.

Джордан, ръководителят на правосъдната комисия, който беше подсилен от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, се чака да покаже забележителен прогрес. Но отсъстващите наподобяват вкопани.

Противниците на републиканците на Йордан се събраха, откакто гласоподаваха против него и съвсем всички потвърдиха възраженията си, като някои предвидиха, че той може да загуби още 10 републиканци.

Депутатът от Охайо няма доста благосклонност измежду редовите чиновници, която Маккарти прекара години в обработване, и е малко евентуално те да му се отдадат в 15-те кръга на гласоподаване, нужни, с цел да бъде определен неговият предходник.

Има инерция зад натиска за назначение на краткотраен ръководител Макхенри за стеснен интервал от време – разширявайки чисто церемониалните му пълномощия, тъй че да може да внесе законодателство в Народното събрание.

Очаква се законодателите да гласоподават предлагането за публично избиране на Макхенри – евентуално до края на годината или до момента в който не бъде определен непрекъснат ръководител – в случай че гласуването на втория представител не върви по пътя на Джордан.

„ След две седмици без ръководител на Камарата и без явен претендент с 217 гласа в конференцията на републиканците, време е да разгледаме други жизнеспособни варианти “, сподели конгресменът от Охайо Дейв Джойс в изказване, предадено от политическия вестник The Хълм.

„ Като упълномощим Патрик Макхенри като краткотрайно ръководител, можем да се погрижим за нашия съдружник Израел, до момента в който не бъде определен нов ръководител. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР