Камарата на представителите на САЩ гласува за отстраняването на председателя

...
Камарата на представителите на САЩ гласува за отстраняването на председателя
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Маккарти беше отстранен от длъжност при безпрецедентно гласуване

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава за отстраняването на ръководителя на Камарата на републиканците Кевин Маккарти от позицията му, резултат от вътрешни битки в личната му партия и непрекъснати провокации от нейния десен фланг.

Маккарти беше изключен от ролята си при гласоподаване с 216-210 във вторник вечерта, първият път в историята на Съединени американски щати, в който Камарата гласоподава за премахване на своя водач.

Продължаване четене

лист от 3 детайла Републиканецът Мат Гец подава предложение за премахване на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти Може ли ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти да загуби работата си? Твърдолинейните републиканци в Съединени американски щати оказват напън върху Маккарти макар натиска за импийчмънт завършек на списъка

„ Говорителят Маккарти не съумя да заеме позиция там, където има значение “, сподели крайнодесният конгресмен от Флорида Мат Гетц, който започва напъните за премахване на Маккарти, в обява в обществените медии преди гласуването. „ Така че, в случай че той не желае, аз ще го направя. “

Безпрецедентното гласоподаване акцентира възходящия ужас в Републиканската партия, известна още като GOP, с нейната твърдо дясна секта, която на няколко пъти се сблъсква с Маккарти, откогато той за първи път стана представител през януари. В рамките на партията няма явен избор за заместването му.


При гласуването във вторник вечерта осем републиканци се разделиха с ръководителя, което намали възможностите му да обезпечи болшинството, належащо за опазване на поста му. Демократите, които показаха отчаяние от Маккарти по отношение на това, което считат за неговите старания да се обади на твърдата десница на републиканеца, отхвърлиха да гласоподават в негова изгода.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че президентът Джо Байдън се надява Камарата бързо да избере нов представител, заявявайки, че „ неотложните провокации пред нацията ни няма да чакат “.

Жан-Пиер добави „ американският народ заслужава водачество, което слага проблемите, засягащи живота им, на напред във времето “.

„ След като Камарата на представителите извърши отговорността си да избере ръководител, (Байдън) чака с неспокойствие да работи дружно с тях и със Сената за справяне с целите на американския народ “, сподели Жан-Пиер.

Без представител Камарата на представителите не е в положение да прокарва законопроекти, в това число законопроекти за жизненоважни разноски.

Дългогодишно напрежение

Отношенията сред Маккарти и неговата група бяха нестабилни през цялото време. Той си обезпечи поста ръководител едвам след 15 кръга на гласоподаване в Камарата, заради съпротивата на шепа десни законодатели.

Тези напрежения доближиха своя връх на фона на опитите да се избегне прекъсването на работата на държавното управление през уикенда.

Маккарти и депутатите от Демократическата партия реализираха договорка, която обезпечи краткосрочно финансиране за държавното управление и избегна затваряне, след несполучлив опит на републиканците да прокарат законопроект, който щеше да наложи трагични съкращения от до 30 % на брой на обществените стратегии.

В понеделник вечерта Гец предприе опити да в профил Маккарти от ролята му на представител, потвърждавайки, че той е предал партията, работейки за компромисно съглашение с демократите, с цел да избегне прекъсването.

Макарти се появи в обществените медии с предизвикателно обръщение: „ Дайте го “. По-малко от 24 часа по-късно той стана първият ръководител на Камарата на представителите в историята на Съединени американски щати, който беше отхвърлен от поста при гласоподаване в Конгреса.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР