Камарата на представителите на САЩ гласува преди минути пакета от

...
Камарата на представителите на САЩ гласува преди минути пакета от
Коментари Харесай

Камарата на представителите гласува 61 млрд. долара помощи за Украйна

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава преди минути пакета от помощи за Украйна в размер на 61 милиарда $. Вотът беше отлаган от републиканците в продължение на месеци, като някои от тях възразяваха против изпращането на пари в чужбина вместо на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Украйна, която мощно разчита на западни оръжия, обезверено се нуждае от помощта, до момента в който се бори против съветската инвазия. Сега законопроектът би трябвало да бъде утвърден в Сената, евентуално във вторник. Отделно гласоподаване ще бъде извършено и за пакет от помощи за Израел. Камарата на представителите в Конгреса утвърди доскоро и пакет от американска военна помощ от 8 милиарда $ за Индо-тихоокеанския район, включително за Тайван. 

Беше одобри и законопроект, който принуждава известната младежка обществена мрежа TikTok да се отдели от китайската си компания майка ByteDance или да бъде неразрешена в Съединени американски щати, където има към 170 милиона консуматори. Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ 

" Благодарен съм на Камарата (на представителите), на двете партии и персонално на председателя Майк Джонсън за решението, което резервира верния ход на историята “, написа Зеленски в обществената платформа " Х ". 

Той добавя, че демокрацията и свободата постоянно ще имат значение в света и в никакъв случай няма да се провалят, до момента в който Америка оказва помощ за отбраната им. Зеленски показва вяра,че гласуваните от Камарата на представителите законопроекти ще бъдат подкрепени и в Сената. " Благодаря ти, Америка! ", написа украинският президент. 

" Приветствам вота в Камарата на представителите, с който бе утвърдена извънредно нужната и основна помощ от 60 милиарда $ за Украйна ", написа в " Туитър " и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. " Това изпраща явен сигнал до Кремъл - тези, които имат вяра в свободата и хартата на Организация на обединените нации, ще продължат да поддържат Украйна и нейният народ ", споделя още Мишел. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР