Камарата на представителите на САЩ гласува да порицае Рашида Тлаиб,

...
Камарата на представителите на САЩ гласува да порицае Рашида Тлаиб,
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ гласува да порицае Рашида Тлайб заради коментарите за войната между Израел и Хамас

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава да порицае Рашида Тлаиб, единствената американка от Палестина в Конгреса, поради нейните мнения по отношение на войната сред Израел и Хамас. < /p>

Камарата гласоподава с 234 против 188 във вторник вечерта, с цел да осъди три мандата конгресмена от Демократическата партия от Мичиган.

Продължете да четете

лист от 4 детайла, които Съединени американски щати споделят, че не би трябвало t поддържат израелската окупация на Газа след войната Обръщението на Байдън към американските араби и мюсюлмани „ пропада “ на фона на войната в Газа Американските протестиращи блокират транспортен съд, за който се твърди, че транспортира оръжие за Израел Снимки: Еврейски деятели окупират статуята на Свобода да поискате преустановяване на огъня в Газа завършек на списъка

Около 22-ма членове на нейната лична партия се причислиха към републиканците в поддръжка на резолюция, в която се твърди, че Тлаиб е „ насърчавала подправени разкази по отношение на офанзивата на Хамас против Израел от 7 октомври 2023 година и за апели за заличаване на страната Израел “.

Наказанието е една стъпка под изключването и следва несполучлива резолюция за неодобрение предходната седмица.

Повече от 10 000 палестинци бяха убити, откогато Израел стартира да бомбардира Газа преди месец, откакто въоръжената формация Хамас умъртви минимум 1400 души и взе повече от 200 в плен при офанзива против Израел.

Съединени американски щати, от дълго време най-ревностният покровител на Израел, се опълчиха на апелите за преустановяване на огъня, макар възходящия световен яд поради филантропичната рецесия в гъсто обитаемата територия от 2,3 милиона души.

Докато подлага на критика израелския отговор и поддръжката на Съединени американски щати за него, Тлаиб също неведнъж осъжда нападението на Хамас.

Преди гласуването отбрани позицията си, като сподели, че „ няма да бъде заглушена “ или да разреши думите й да бъдат изопачени.

С някои прогресивни сътрудници от демократите до себе си тя акцентира, че нейните рецензии постоянно са били ориентирани към израелското държавно управление и неговото управление при премиера Бенямин Нетаняху.

„ Важно е да разделим хората и държавното управление “, сподели тя. „ Идеята, че критикуването на държавното управление на Израел е антисемитско, основава доста рисков казус. И беше употребявано, с цел да заглуши разнообразни гласове, говорещи за правата на индивида в нашата нация. “

Дебатът по отношение на резолюцията за съмнение, импортирана от Рич Маккормик, републиканец от Джорджия, беше прочувствен и натоварен, като някои представители се концентрираха върху лозунга „ от реката до морето “, който Тлайб постоянно употребява, наричайки го „ упорит апел за независимост, човешки права и спокойно общуване “.

Докато защитаваше позицията си, Tlaib беше победена.

„ Палестинците не са за еднократна приложимост “, сподели тя и направи дълга пауза. Баба й живее в село в окупирания Западен бряг.

Брад Шнайдер, еврейски демократ от Илинойс, сподели, че има вяра, че е значимо да се разиска какво значат думите.

„ Това не е нищо друго с изключение на апел за заличаване на Израел и ликвидиране на евреи “, сподели той. „ Винаги ще пазя правото на независимост на словото. Тлайб има право да приказва каквото си изиска. “

Той добави: „ Но не може да остане без отговор. “

Не беше ясно дали Шнайдер поддържа окончателния текст на резолюцията.

Други демократи предизвестиха за рисковете за свободата на словото от цензурата и прецедента, който тя ще сътвори.

„ Тази резолюция освен унижава нашата конституция, само че омаловажава смисъла на дисциплината в този орган за хора, които фактически правят непозволени дейности като рушвет, машинация, принудително нахлуване и така нататък “, сподели Джейми Раскин, който отбрани Тлайб против резолюция.

Законодателите, които са наказани, са помолени да застанат на пода на Камарата, до момента в който резолюцията за неодобрение им се чете на глас.

С гласуването Тлайб ще стане втората американка от мюсюлмански генезис в Конгреса след Илхан Омар, която ще бъде публично известена тази година поради рецензии към Израел.

Републиканците гласоподаваха през февруари за отстраняването на Омар от комисията по външни работи в Камарата на представителите.

Източник: Ал Джазира, Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР