Камарата на представителите на Съединените щати отстрани своя говорител за

...
Камарата на представителите на Съединените щати отстрани своя говорител за
Коментари Харесай

Кой би могъл да замени Кевин Маккарти като следващ говорител на Камарата на представителите на САЩ?

Камарата на представителите на Съединените щати в профил своя представител за първи път в 234-годишната история на тялото и републиканците към този момент подвигат ръце да поемат поста ролята.

Републиканският представител Кевин Маккарти беше изключен от ролята си при гласоподаване с 216-210 във вторник вечерта.

Продължете да четете

лист от 4 детайла. Разделените републиканци се стремят да се обединят зад нов водач след свалянето на Маккарти Кой стои зад отстраняването на Кевин Маккарти като ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати? Какво ще се случи по-късно, до момента в който Камарата на представителите на Съединени американски щати търси нов представител? Кевин Маккарти е отхвърлен от поста ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати в невиждано гласоподаване завършек на списъка

Ето какво знаем за евентуалните претенденти, които биха могли да наследят Маккарти като ръководител на Камарата.

Кой е настоящият представител?

Веднага откакто Маккарти беше свален от поста, представителят на Републиканската партия Патрик Макхенри беше назначен за изпълняващ длъжността представител. Макхенри, съдружник на Маккарти, ще служи като настоящ представител за три законодателни дни.

Докато не бъде определен нов оратор, ролята на Макхенри е да упражнява нужните и подобаващи пълномощия на оратора.

Републиканският представител Кели Армстронг сподели, че главната задача на Макхенри ще бъде „ да ни обезпечи нов представител “. Всичко по-нататък, сподели той, ще докара до отстраняването му от ролята.

Кои са главните кандидати до момента?

Джим Джордан от Охайо беше първият републиканец, който разгласи кандидатурата си за представител в сряда вечерта. Ярък покровител на някогашния президент Доналд Тръмп, Джордан управлява следствия на администрацията на Джо Байдън. Джордан подписа съюз с Маккарти, което му завоюва прочут песимизъм от хардлайнерите. Умерените също го считат за прекомерно закостенял. Стив Скалис също разгласи кандидатурата си да се кандидатира за представител посредством писмо в сряда. Тъй като той е водач на болшинството в Камарата, позицията му ще се освободи, в случай че бъде определен. Съюзниците на Маккарти са сериозни към Скализ, като споделят, че той не е направил нищо, с цел да му помогне по време на лидерското предизвикателство. Освен това Скализ се бори с рак и е изправен пред въпроси по отношение на физическата му дарба да прави работата, съгласно един републикански законодател, който избра да остане неизвестен. Когато го попитаха дали е физически здрав за работата, той отговори: „ Чувствам се ужасно “. Кевин Херн сподели на кореспонденти, че няколко законодатели са се обърнали към него, с цел да обмислят кандидатурата си и са предложили, че той ще бъде отворен за това. Той е ръководител на Republican Study Committee, изследователска група за консервативни републиканци.

Кой различен може да се бори за ролята на представител на Камарата?

Патрик Макхенри: Той е ръководител на Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите. Като краткотрайно настоящ ръководител на Камарата, той евентуално би могъл да употребява това като преимущество, с цел да резервира поста. Не е ясно обаче дали той желае работата. Том Емър: Той е представител на републиканците в Камарата на представителите и оглавяваше акцията на републиканците в Камарата на представителите по време на междинните избори през 2022 година, когато републиканците си върнаха болшинството в Камарата на представителите от демократите на Джо Байдън. Байрън Доналдс: Той е представител на 19-ия конгресен окръг на Флорида и набира известност в Републиканската партия. На един тур от изборите за ръководител през януари той получи 20 гласа. Том Коул: Той е републикански деец, който заема авторитетна позиция като ръководител на комисията по разпоредбите на къщата. Въпреки че не е споделил, че се интересува от работата, той може да получи поддръжка от републиканците, които търсят опция на закостенял оратор. Хаким Джефрис: Лидерът на демократите събра повече гласове от Маккарти по време на 11 кръга на гласуването на изборите за ръководител на Народното събрание през януари. Докато демократите са твърдо зад Джефрис, републиканското болшинство евентуално ще попречи на демократ да поеме ролята.

Може ли Доналд Тръмп да стане идващият ръководител на Камарата на представителите?

Републиканците Трой Нелс и Грег Стюбе се застъпиха за превръщането на Тръмп в идващия ръководител на Камарата на представителите. Според конституцията на Съединени американски щати представителят на Камарата на представителите не би трябвало да е член на Конгреса. Въпреки това, Тръмп може да не дава отговор на изискванията, защото против него са повдигнати четири наказателни обвинявания. Правилата на Камарата на републиканците гласят, че член на управлението би трябвало да се отдръпна, в случай че бъде повдигнато обвиняване.

Тръмп сподели, че фокусът му е върху президентските избори през 2024 година

Защо Маккарти беше отхвърлен?

Макарти беше изпъден от ролята си, откакто крайнодесният конгресмен от Флорида Мат Гетц предприе опити да го в профил.

Маккарти беше отхвърлен вследствие на вътрешни битки в Републиканската партия, защото хардлайнерите бяха сериозни към Маккарти за съдействие с демократите за приемане на краткотраен законопроект.

Може ли Маккарти още веднъж да се кандидатира за представител?

Макарти може още веднъж да се кандидатира за представител. Но той разгласи във вторник вечерта, че няма да се пробва да си върне чукчето.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР