Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие републикански план,

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие републикански план,
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ прие пакет от военна помощ за Израел на стойност 14,5 милиарда долара

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати одобри републикански проект, предоставящ военна помощ за Израел на стойност 14,5 милиарда $, създавайки партизански конфликт към нормално двупартийния въпрос за поддръжка на непоколебимите съдружник на Съединени американски щати.

Планът, който се финансира посредством съкращения на Службата за вътрешни доходи, беше признат в четвъртък с 226 гласа против 196, значително по партийна линия.

Продължете да четете

лист от 4 детайла. Израелската войска споделя, че град Газа е обграден, отхвърля апелите за преустановяване на огъня Погледът: Вътре в възходящото принуждение на израелските заселници на Западния бряг Северна Корея споделя, че закриването на задгранични задачи е част от нейните „ постоянни каузи “ Израелска въздушна офанзива умъртви палестински публицист и семейство в Газа завършек на списъка

Планът е първото огромно законодателно деяние при новия републикански ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън, който пое ролята си предходната седмица, откакто Кевин Маккарти беше отхвърлен от извънредно дясната секта на неговата партия.

Пакетът включва 4 милиарда $ за попълване на израелските системи за противоракетна защита Iron Dome и David’s Sling и военно съоръжение, трансферирано от запасите на Съединени американски щати.

В четвъртък Джонсън прикани Сената и Белия дом бързо да одобрят законопроекта.

„ Сенатът и Белият дом не могат да оставят този миг да отмине и аз ги приканвам да работят бързо и да одобряват този законопроект, както Камарата направи през днешния ден “, сподели Джонсън в обществената медийна платформа X.

Законопроектът обаче има дребна вероятност да стане закон, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговите сътрудници демократи в Сената алармираха, че се опълчват заради включването на съкращения на разноските и неналичието на помощ за Украйна.

За да стане закон, законопроектът би трябвало да мине в Сената, където демократите имат болшинство, и да получи подписа на Байдън.

Преди гласуването Белият дом сподели, че законопроектът „ ще има опустошителни последствия за нашата сигурност и съюзи през идващите години “.

Вместо това Байдън изиска от Конгреса да одобри пакет от незабавни разноски на стойност 106 милиарда $, който включва финансиране за Израел, Тайван и Украйна.

Докато множеството републиканци към момента мощно поддържат Украйна, гласно малцинство в партията сложи под въпрос нуждата от продължение на даването на финансова помощ на Киев във време на огромни бюджетни дефицити.

Демократът от Камарата на представителите Роза ДеЛауро в четвъртък упрекна републиканците, че забавят помощта за съдружниците на Съединени американски щати със своя законопроект.

„ Този ​​законопроект изоставя Украйна. Ние няма да изоставим Израел и няма да изоставим Украйна. Но ориста им е обвързвана “, сподели тя.

Съединени американски щати са дали на Израел повече военна помощ от която и да е друга страна след Втората международна война, предоставяйки помощ на стойност над 124 милиарда $.

Съюзникът на Съединени американски щати към този момент получава 3,8 милиарда $ годишно военна помощ според 10-годишен проект, който стартира през 2016 година

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР