Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри план за

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри план за
Коментари Харесай

Държава инвестира 1 млрд. USD в инфраструктура

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди проект за развиване на инфраструктурата на страната в размер на над 1 трилион USD. Сумата беше утвърдена през август от Сената на Конгреса и в този момент е изпратена на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който, както беше обявено по-рано в Белия дом, ще я подпише в най-скоро време.

Планът, координиран от Белия дом и двупартийна група от сенатори, включва по-специално разпределение на федерални средства за развиване на инфраструктурата в размер на 550 милиарда USD за 5 години. Преди гласуването американският водач прикани Конгреса да утвърди проекта. Според Белия дом, Байдън е разговарял по телефона късно вечерта на 5 ноември с конгресмени, обсъждайки значимостта на одобряването на плана.

Представителите на прогресивното крило на Демократическата партия в долната камара не пожелаха да поддържат този законопроект до последно, само че след многочасови съвещания с присъединяване на президента се съгласиха.

Общата сума на утвърждения на 5 ноември проект е 1,2 трилиона USD. По-специално планът планува разпределяне на 110 милиарда USD за създаване на мостове и пътища, 11 милиарда USD за стратегии за транспортна сигурност. Планира се още 39 милиарда USD да бъдат изразходвани за рационализация на публичния превоз, 42 милиарда USD - за развиване на инфраструктурата на пристанищата и въздушните пристанища. 55 милиарда USD ще отидат за системата за питейна вода, програмата обезпечава 65 милиарда USD за пробутване на високоскоростен интернет на популацията, 73 милиарда USD се възнамерява да бъдат вложени в превозването на чиста сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР