Kамарата на представителите на американския Конгрес гласува с внушително мнозинство

...
Kамарата на представителите на американския Конгрес гласува с внушително мнозинство
Коментари Харесай

Американският Конгрес гласува за допълнително ограничаване на търговията с Русия

Kамарата на представителите на американския Конгрес гласоподава с внушително болшинство от 424 гласа " за " против единствено осем " срещу " за прекратяване на естествените търговски връзки с Русия и Беларус, подготвяйки въвеждането от президента Джо Байдън на по-високи митнически цени върху повече артикули, което в допълнение да отслаби съветската стопанска система в отговор на съветската инвазия в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Съединени американски щати към този момент взеха ограничения за прекъсване на вноса на съветски нефт, природен газ, морски артикули, алкохолни питиета и диаманти. Гласуваният в Камарата на представителите документ ще направи по-скъп вноса от Русия и Беларус на някои произведения от стомана, алуминий, шперплат и други.

Сега се чака Сенатът да се произнесе за окончателното утвърждение на самодейността.

Преустановяването на естествените търговски връзки значи, че съветският и беларуският експорт ще се лиши на американския пазар от режима на " най-облагодетелствана нация ", отбелязва ТАСС. Преустановяването на този режим ще разреши на американското държавно управление да постанова на съветските и беларуски стоки  по-високи мита, в сравнение с за останалите страни членки на Световната комерсиална организация (СТО). Освен това самодейността на Конгреса упорства да се изисква от представителя на Съединени американски щати на комерсиалните договаряния да се стреми към заледяване на присъединяване на Русия в СТО и блокиране на приемането в тази организация на Беларус, показва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР