Камарата на представителите и Сенатът на Румъния подкрепиха създаването на

...
Камарата на представителите и Сенатът на Румъния подкрепиха създаването на
Коментари Харесай

Румънският парламент одобри създаването на бойна група на НАТО в страната

Камарата на представителите и Сенатът на Румъния поддържаха основаването на бойна група на Северноатлантическия алианс в страната под управлението на Франция, съобщава агенция Agerpres.

Както беше конкретизирано, за такова решение са дали своят вот 309 души, петима са били срещу. Президентът на страната Клаус Йоханис насочи надлежно предложение до румънския парламент.

Държавният глава в частност счита, че основаването на бойна група на НАТО в Румъния ще усили отбранителния капацитет на Северноатлантическия алианс, ще укрепи стратегическото партньорство с Франция, а също по този начин ще усъвършенства връзките с Белгия и Холандия.

В обръщението си към депутатите Йоханис напомни още, че след съветската инвазия в Украйна на изключителна среща на върха на НАТО в Брюксел е решено да се основат такива бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария.

Mediafax на собствен ред пише, че в страната ще влязат елементи от Северна Македония.

Припомняме, че Европейският съюз дружно с НАТО ще показват декларация, призоваваща Русия да приключи войната и да изтегли войските си от Украйна. Организациите са сигурни, че Москва е длъжна неотложно да спре нападателната война.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР