Камарата на представителите (долната камара на парламента) прие проектозаконите за

...
Камарата на представителите (долната камара на парламента) прие проектозаконите за
Коментари Харесай

Британският парламент прие закона за излизане от ЕС

Камарата на представителите (долната камара на парламента) одобри проектозаконите за излизане на Англия от Европейския съюз, което може да се счита за поредна победа на премиера на страната Тереза Мей, написа английското ляво-либерално издание The Independent.

Депутатите утвърдиха основния Закон за (излизане от) Европейския съюз с 324 на 295 гласа, на трето четене, като държавното управление отхвърли няколко оферти за ремонти по време на маратонско двучасово гласоподаване, предава Фокус.

Министърът по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис съобщи, че Законът, който трансформира европейските закони в английски е доста значим „ в подготовката на страната за историческия миг “ на излизане от Европейски Съюз. Неговият коментар беше отговор на направеното по-рано предизвестие от някогашния министър от държавното управление Джъстин Грийнинг, че Брекзит „ няма да е резистентен “, в случай че не е от изгода за младежите. Грийнинг, която напусна кабинета, откакто отхвърли да бъде преместена от поста си на министър на образованието, по време на последните кадрови промени в английското държавно управление, добави, че идните генерации депутати ще се опитат „ да подобрят или анулират “ това, което сегашната „ кохорта “ одобри.

Британските депутатите са прекарали повече от 80 часа в диспути към Закона, в това число за повече от 500 ремонти и нови клаузи. Документът ще бъде прегледан от Камарата на лордовете (горната камара на парламента) преди края на януари.

тагове английски парламент закон европейски съюз
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР