Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) отхвърли във

...
Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) отхвърли във
Коментари Харесай

Камарата на представителите отхвърли военната помощ за Израел

Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) отхвърли във вторник независим законопроект, който планува 17,6 милиарда $ военна помощ за Израел, оповестява New York Post. Президентът Джо Байдън по-рано към този момент разгласи, че би наложил несъгласие, в случай че документът стигнеше до бюрото му за автограф.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън внесе законопроекта за чистото финансиране на Израел в границите на процедура , изискваща две трети от гласовете на конгресмените, с цел да бъде признат.

Мярката се провали с 250 гласа " за " против 180 гласа " срещу ", като 14 републиканци се причислиха към 166 демократи, които се опълчиха на законопроекта.

Лидерите на демократите в Камарата на представителите алармираха, че се опълчват на предлагането в писмо  преди гласуването във вторник. Те дефинираха законопроекта като очевиден и безсрамен опит на екстремисти да подкопаят опцията за изчерпателен, двупартиен пакет за финансиране.
 Байдън подготвен да наложи несъгласие на военната помощ за Израел
Байдън подготвен да наложи несъгласие на военната помощ за Израел

Президентът на Съединени американски щати упорства за по-широка мярка за даване на помощ и на Украйна

Припомняме, че Белият дом упорства за по-широка мярка за даване на помощ на Украйна и Израел и даване на нови средства за сигурността на границите.

Администрацията на президентът насърчи и двете камари на Конгреса да отхвърлят този политически трик и вместо това бързо да изпратят двупартийния Закон за незабавни спомагателни бюджетни заеми за национална сигурност на бюрото на президента.

Длъжностни лица от администрацията на президента работят от месеци с демократите и републиканците в Сената по нов пакет военна помощ за Украйна и Израел. Мярката на стойност 118 милиарда $ също по този начин ще даде филантропична помощ на цивилни, наранени от световни спорове.
 Пробив в отпущането на помощ за Украйна и Израел
Пробив в отпущането на помощ за Украйна и Израел

Гласуването ще е в сряда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР