Камарата на депутатите в Чехия обяви Русия за държава -

...
Камарата на депутатите в Чехия обяви Русия за държава -
Коментари Харесай

Чешкият парламент обяви Русия за спонсор на тероризма

Камарата на депутатите в Чехия разгласи Русия за страна - спонсор на тероризма. Това се случи във вторник вечерта с поддръжката на огромна част от народните представители, които на собствен ред осъдиха съветската инвазия в Украйна и не признаха референдумите за анексиране на четири източни украински области.

Общо 129 от присъстващите 156 депутати гласоподаваха в поддръжка на проекторезолюцията за оповестяване на съветската страна за спонсор на тероризма. 14-те законодатели от крайнодясната партия " Свобода и директна народна власт " (SPD) гласоподаваха срещу, а 13 други се въздържаха, се споделя в изказването на Народното събрание.

Във връзка с това долната камара на чешката парламентарна република осъди " съветската експанзия в Украйна ", по-специално " огромните " набези против цивилното население, гражданската благосъстоятелност и основната енергийна инфраструктура, като увери, че " те са явен опит " за реализиране на политически цели посредством " заплашване на цивилното население ".

Освен това болшинството в Камарата на депутатите отбелязва, че нападенията водят до " необятно публикувани ограничавания или спирания на доставките на сила, вода и топлота, което заплашва цивилното население ". " Обстрелът и разполагането на военни елементи в региона на Запорожката атомна електроцентрала са опасност освен за територията на Украйна.

Преките или косвени закани за потребление на нуклеарни оръжия, както и подправените и голословни обвинявания, че Украйна възнамерява да употребява оръжия за всеобщо заличаване, са рискова ескалация на напрежението и опасност за общоевропейската сигурност ", утвърди като цяло долната камара.

Чехия е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз до края на годината и е един от главните поддръжници на украинското държавно управление в отбраната му от съветската инвазия. По време на либерално-консервативното държавно управление в Прага страната е доставила на Украйна въоръжение на стойност над 1,8 милиарда евро, съгласно организация ДПА.

Изявлението на Народното събрание пристигна минути преди ракета, създадена в Русия, да падне в Полша и да убие двама души в граничното село Пшеводов (Пшеводув).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР