Камарата на архитектите иска да направи независима експертна проверка на

...
Камарата на архитектите иска да направи независима експертна проверка на
Коментари Харесай

Пламен Георгиев влезе в нов скандал, нападна бТВ: Ваш репортер ме пречака, попречи пътя на колата на НСО

Камарата на архитектите желае да направи самостоятелна експертна инспекция на постройката, където е парцелът на към този момент някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Собствениците са получили писма от общината, с цел да дадат единодушие да бъдат предоставени строителните бумаги за жилищата им.

Констатациите на община „ Слатина” са, че към 60 квадрата от навесите на терасата на Пламен Георгиев са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.

В момента тече втора инспекция, откакто първите изводи на районните инспектори бяха обезсилени шефа на столичния строителен контрол Влади Калинов, след което той се раздели с поста си.

Според писмата от кмета на „ Слатина”, с цел да се извърши самостоятелната инспекция е нужно експлицитното единодушие на всеки притежател.

Дали Пламен Георгиев ще даде единодушието си или не – екипът на бТВ по този начин и съумя да му зададе този въпрос. Той и защитата му избраха да избегнат среща с екипа ни.

Според основния проектант на София Здравко Здравков към този момент освободеният Влади Калинов е предпочел да обърне внимание на изказванията на някогашните притежатели на парцела вместо на формалната документи.

„ Представени са в допълнение доказателства, че тази тераса и тези покривите на въпросната тераса са построени преди предаването на постройката. В екзекутивната документи това липсва. Екзекутивът да преведа на български това е документът, който удостоверява по какъв начин е изглеждала постройката във времето на завършването”, разяснява Георгиев.

До момента от Камарата на архитектите не са получили достъп до строителните бумаги на постройката.

По-късно през днешния ден Пламен Георгиев популяризира своя писмена позиция до бТВ по отношение на отхвърли да разяснява проблема:

„ Днес (04.08. – неделя), станах несъзнателен участник в неприемлива обстановка, основана от Ваш екип. След мое присъединяване в утринния блок на Нова телевизия бях безусловно причакан от Ваш кореспондент, а при опита ми да напусна постройката, се стигна до секване на пътя на автомобила на НСО – обстановка, която разбирате, че можеше да докара до случай.

Истината е, че бях зает фамилно през днешния ден, защото синът ми има рожден ден и всяка минута от деня ми бе разграфена. Това е и повода да отклоня поканата за изявление от страна на Вашия кореспондент, който ме дебнеше пред постройката на Нова телевизия. Не чаках обаче, че дълготраен публицист би заплашил личната си сигурност и тази на сътрудниците си, преследвайки човек, който не се крие. Моля да разберете терзанието ми – всяка сходна обстановка може да се схване като заплашителна от чиновниците на НСО, на които е предоставено да наблюдават за моята сигурност.
Подобно държание е необяснимо за мен, защото постоянно съм приемал бТВ и нейните чиновници за сериозна и справедлива медия, която съблюдава етичните и професионални правила на журналистическата колегия. Удивен съм, че обществена персона като мен, може да бъде причаквана по сходен метод – не като дълготраен чиновник на страната, съблюдаващ за спазването на нейните ползи, а като укриващ се от закона нарушител.

Моля считайте актуалното писмо за моя публична позиция по случилото се. Надявам се, че тя ще бъде обективно отразена от Вашата медия”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР