Камала Харис спечели номинацията на демократите за президент на САЩ,

...
Камала Харис спечели номинацията на демократите за президент на САЩ,
Коментари Харесай

Камала Харис си осигури достатъчно подкрепа, за да стане кандидат-президент

Камала Харис завоюва номинацията на демократите за президент на Съединени американски щати, откакто си обезпечи нужния брой гласове на партийни делегати, като в същото време стана първата цветнокожа жена, оглавяваща листата на огромна американска партия, съобщи Ройтерс.

Вицепрезидентката на САЩ се очерта като любимец за номинацията на Демократическата партия, откакто предишния месец президентът Джо Байдън се отхвърли от присъединяване си в президентските избори.

Партийните делегати тази седмица гласоподаваха онлайн и достигането на нужния брой гласове също бе разгласен на виртуално събитие, в което Харис се включи посредством видеоконферентна връзка. Тя съобщи, че идната седмица, когато завърши онлайн гласуването, тя публично ще одобри номинацията, добавя Българска телеграфна агенция. 

" Щастлива съм, че имаме задоволително делегати, с цел да си осигурим номинацията. А по-късно този месец ще се съберем в Чикаго, обединени като една партия, където ще имаме опция да отпразнуваме този исторически миг дружно ", сподели още Харис.

За да си обезпечи публично номинацията, тя трябваше да премине прага от 2350 гласа на партийни делегати.

Националният комитет на Демократическата партия даде обещание да излъчи претендент за президент до 7 август, преди националния партиен конгрес, който ще се организира от 19 до 22 август в Чикаго. Решението за виртуалното гласоподаване беше съобразено с тези дати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР