Камала Харис официално е кандидат за президент на Съединените американски

...
Камала Харис официално е кандидат за президент на Съединените американски
Коментари Харесай

Камала Харис получи официална номинация за президент, а Тръмп обяви дебат с нея на 4 септември

Камала Харис публично е претендент за президент на Съединените американски щати. Демократическата партия организира гласоподаване по телефона и посредством видеовръзка и повече от 2300 делегати на идния конгрес я поддържаха, оповестиха международните медии.

С този избор актуалният вицепрезидент на Съединени американски щати става първата чернокожа жена, която е издигната от една от двете огромни партии. Ако завоюва изборите през ноември, тя ще е и първата жена президент на Съединените щати.

Дотук се стигна откакто Джо Байдън се отхвърли от президентската конкуренция в Съединени американски щати и поддържа Харис да заеме мястото.

Това стана по-малко от четири месеца преди провеждането на американските президентски избори през ноември и месец след пагубния спор с Доналд Тръмп, който се бори за президентския пост, откакто загуби от Байдън през 2020 година

Кандидатът на Републиканската партия за нов президентски мандат в Съединени американски щати Доналд Тръмп се споразумя с телевизия " Фокс нюз " за предизборни телевизионни диспути в нейното студио с сегашния вицепрезидент Камала Харис и  негова съперничка за поста от Демократическата партия, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Информацията се базира на обява на Тръмп в неговата обществена платформа " Трут соушъл ".

" Ако по някаква причина Камала не желае или не може да дебатира на тази дата, съм се схванал с " Фокс нюз " да създадем огромно събитие в залата на кметството (на Ню Йорк) на същия този четвърти септември ", написа Тръмп.

Тръмп към този момент взе участие в предизборни телевизионни диспути - с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, на 27 юни, на които Байдън се показа неубедително.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР