Кама Сутра е най-известната книга в света, свързана със секса.

...
Кама Сутра е най-известната книга в света, свързана със секса.
Коментари Харесай

Кама Сутра тайни

Кама Сутра е най-известната книга в света, обвързвана със секса. Тя е написана преди към 2000 години, само че техниките и посланията ѝ не престават да бъдат потребни до ден сегашен. Кои са главните неща, които би трябвало да знаете за Кама Сутра?кама су

Когато чуете Кама Сутра, какво ви идва мислено? Акробатични секс пози? Съдържанието на Кама Сутра обаче не обгръща само разнородни секс пози. Според индийски специалисти Кама Сутра е „ античен индийски етюд за воденето на прелестен живот “.

Въпреки че книгата е най-известна с един от разделите си, който дава указания по какъв начин да имате по-добър полов живот, Кама Сутра не е единствено за секс. Първоначална книгата е била ориентирана към младите, богати мъже по какъв начин да живеят по-добре.

Думата „ кама “ се превежда като „ обич, предпочитание и наслаждение “. „ Сутра “ пък е характерен тип индийска литература, нормално написана с афоризми и предопределена да бъде поучителна. Следователно преводът на Кама Сутра е „ управление на удоволствието “.
Историята на Кама Сутра
Смята се, че Кама Сутра е написана към 300 години след Христа от хиндуистки мъдрец на име Ватсяяна Маланага, за който историците знаят доста малко. Книгата в действителност се счита за сбирка от предходни текстове, които създателят просто сплотява. Има догатки, че огромна част от текстовете са написани от дами – изключително известния раздел за секса. Тези догатки се базират най-много на обстоятелството, че фокусът пада основно върху удоволствието на дамите.

Оргазъм по време на йога? Прочетете повече тук -

След това през 1883 година английският откривател Ричард Бъртън разгласява превод на книгата, която става известна в Европа и по света. Преводът обаче не е напълно добър и част от информацията бива изкривена. Версията на Бъртън се концентрира основно върху еротичните тематики на Кама Сутра и по-специално върху половите пози. От тук в действителност произлиза и всеобщото разбиране, че Кама Сутра е книга единствено за секс.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР