Към водещите специалисти в Центъра по образна диагностика на УМБАЛ

...
Към водещите специалисти в Центъра по образна диагностика на УМБАЛ
Коментари Харесай

ТОП образни диагностици стават част от екипа на УМБАЛ „Пълме...

Към водещите експерти в Центъра по образна диагностика на УМБАЛ „ Пълмед “, гр. Пловдив се причисляват топ лекарите от УМБАЛ „ Софиямед “ доктор Радослав Петков и доктор Пламен Чупетловски. Те ще надградят опита на екипа като консултанти в структурата и със своята професионална дългогодишна експертиза във столичната университетска болница „ Софиямед “ ще обединят старания с пловдивските експерти в диагностиката на пациенти, наранени от COVID-19 и освен.

Д-р Радослав Петков оглавява Отделението по образна диагностика в УМБАЛ „ Софиямед “ от 2014г. досега. В интервала 2013 – 2017г. е консултиращ рентгенолог в German Hospital, Tirana. От 2004 до 2010г. е старши Асистент по Образна Диагностика в МУ София, а от 1996 до 2004г. е помощник по Образна Диагностика във Второ Рентгеново Отделение на Университетска Болница “Александровска”. От 2004 до 2010г. е и съветник по MRT в MДЛ “Русев” ООД, а от 1993 до 1996г. практикува в Университетска болница “Царица Йоанна”, София в Отделение по Спешна образна диагностика. През 2002г. приключва тригодишния цикъл на Европейския Курс по Неврорентгенология. Има изявления в голям брой български и задгранични медицински списания, присъединяване в монографии, участия в национални и интернационалните конгреси, както и повече от 30 заглавия в тях.



Д-р Пламен Чупетловски е шеф на Образна диагностика в ДКЦ „ Софиямед “ от 2014г., работи в медицинския комплекс от 2012г. От 2005-2012г. е Началник поделение „ Образна диагностика” към ВМОБР на ВМА-София. От 1991-1994г. работи като лекар-ординатор в поделение по Спешна помощ към МБАЛ “Рахила Ангелова- Перник. От 1994-2000г. е лекар-ординатор в поделение по “Образна диагностика” към МБАЛ “Рахила Ангелова “, гр.Перник. От 2000-2005г. е лекар-ординатор в поделение по образна диагностика към ВМОБР на ВМА - София. Има голям брой участия в български и междунари конгреси.



“Присъединяваме се към екипа на водещата за южна България университетска болница „ Пълмед “-част от лечебните заведения от структурата на „ Булфарма “, с възторг, защото в динамично разрастващата ни се компетентност и в изискванията на пандемия обменът сред медицинските фрагменти е доста значим. Поддържаме връзка с нашите сътрудници от водещи европейски центрове по образна диагностика като по този метод сме в непрестанен продан на познания и опит, които на драго сърце ще споделим и с сътрудниците в Пловдив “, разясняват двамата експерта.

Началникът на Образна диагностика в УМБАЛ „ Пълмед “ доктор Георги Стоилов разяснява, че за него е наслаждение и привилегия да работи с толкоз изявени в региона на образната диагностика експерти.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР