Към вчерашна дата 14-дневната заболеваемост у нас е 1144 на

...
Към вчерашна дата 14-дневната заболеваемост у нас е 1144 на
Коментари Харесай

Кунчев: Идва Covid цунами, но това ще е последната вълна

Към вчерашна дата 14-дневната заболеваемост у нас е 1144 на 100 000 . Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред парламентарната комисия по туризъм. Най-ниска е в Кърджали, най-висока в София и Благоевград. Досега такива стойности не бяхме реализирали, изясни Кунчев.

Здравните специалисти от Англия били споделили, че това, което идва към страната ни не е пета вълна, а цунами.

Припомняме, от идващия четвъртък ограничения по т.нар " План Б " в Англия. Англия отстранява имунизационните паспорти, наложителните маски на публични места и рекомендацията за работа от у дома.
 В Бургас децата минават онлайн и стопират всеобщите събития от 24 януари
В Бургас децата минават онлайн и стопират всеобщите събития от 24 януари

Спират присъственото образование във ВУЗ

Омикрон се предава по-бързо, протича по-леко и заразява и по-млади, стана ясно от думите на доцент Кунчев. Има растеж на инфектираните деца, като за това способства и присъственото образование, съгласно него . Над 32000 са смъртните случаи у нас към 18 януари. Има растеж на пациентите в лечебните заведения като за седмица той е над 60%.

До две-три седмици се чака пик на пандемията . Към момента има съответен режим на граничен здравен надзор, изясни доцент Кунчев. Новите ограничения, които планува Министерство на здравеопазването ще влязат най-рано от 26 януари, стана ясно от думите му.

Много евентуално е това да е последната вълна, предвижда доцент Кунчев. Настоящата вълна няма да засегне, по думите му, здравната система, само че ще засегне стопанската система.

В СРЗИ работят 55% от чиновниците, защото другите са заболели или карантинирани. Вълната от омикрон е тръгнала от ски зоните, съгласно Кунчев. Най-късно до края на февруари или началото на март нещата би трябвало да тръгнат към нормализиране, предвижда той. Новият проект на Министерство на здравеопазването е съгласуван с омикрон, стана ясно още от думите на основния държавен здравен контрольор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР