„Към въоръжените сили трябва да се отнасяме с много по-голямо

...
„Към въоръжените сили трябва да се отнасяме с много по-голямо
Коментари Харесай

Президентът: Въоръжените сили трябва да получат финансирането за способностите, които искаме да притежават

„ Към въоръжените сили би трябвало да се отнасяме с доста по-голямо внимание. Необходимо е допустимо по-бързо те да получат финансирането, което се поставя за качествата, които желаеме да имат ". Това съобщи пред публицисти президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който през днешния ден участва на съвещанието, отдадено на разбора на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската войска и структурите на директно послушание на министъра на защитата през образователната 2017 година, оповестяват от пресслужбата на президента.

Заседанието се организира под управлението на началника на защитата, генерал-лейтенант Андрей Боцев. В него взеха присъединяване заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов, висшия команден състав, генерали и офицери от типовете въоръжени сили, шефове на дирекции в Министерството на защитата, ръководители на структури на директно послушание на министъра на защитата.

В изявлението си пред участниците президентът Румен Радев акцентира нуждата от дълготрайна визия за развиването на въоръжените сили, която да е подкрепена с действителни финансови планове. „ Основен приоритет продължава да бъде въпросът за хората в защитата, защото те са в основата на провеждането на политиките, осъществяването на дилемите и построяването на качествата ", уточни президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

Румен Радев изрази упования, че форумът ще спомогне България още веднъж да заеме мястото си на почитан съдружник и да отговори на потребностите на обществото. „ Необходими са незабавни, задълбочени и всеобхватни ограничения, които да доведат до резултати, трансформиращи България в генератор на сигурност, притежаващ капацитет, съответстващ на новите геополитически действителности и комплексната среда на сигурност ", безапелационен беше президентът Радев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР