Към услугите на институцията е насочена от бургаската дирекция Социално

...
Към услугите на институцията е насочена от бургаската дирекция Социално
Коментари Харесай

Социалните служби работили с Габриела Славова след сигнал, че оставя детето си само

Към услугите на институцията е ориентирана от бургаската дирекция " Социално подкрепяне " след получен сигнал от комшия за това, че е оставила детето си единствено. Това стана известно от думите на Димитрина Чочолова, шеф на отдел " Закрила на детето " в Бургас.

" Сигналът постъпи при нас на 3 юли 2021 година. Подаден е от комшия, който е декларирал, че детето Михаел Пеев е оставено за неопределен срок единствено. Той го е взел при себе си и е алармирал на телефон 112. Проведени са диалози с детето, с майката, бабата по майчина линия, с прабабата и бащата, който ни уведоми, че майката поставя доста положителни грижи за детето и той няма никакви учредения за терзание ", сподели Чочолова.

Проверката открива, че детето фактически е оставено единствено за малко, което му е разрешило да напусне жилището. Съседът, който го е разкрил на открито, е бургаският общински консултант Владимир Павлов.

" Това е единственият сигнал, който имаме за детето до сегашния миг ", сподели още Димитрина Чочолова.

За същия са известени Районна прокуратура - Бургас и Агенцията за протекция на детето. По-късно обаче държавното обвиняване отхвърля да формирана наказателно произвеждане поради липса на закононарушение.

След работата по сигнала е открито, че фактически има неглижиране на детето, заради което е приложена мярка " протекция в фамилна среда " - за надграждане на фамилната просвета, майката да стане по-чувствителна към потребностите на детето.

" Шест месеца екипът от експерти е работил и в действителност работата по случая е траяла година и половина. Нямали сме сигнали от бащата ", разяснява още началникът на отдел " Закрила на детето " в Бургас.

" Нямаме данни да е завеждано дело за наставнически права от бащата или който и да е ", посочи още Чочолова. 

Габриела Славова, майка ѝ - Красимира Трифонова и баба ѝ, дружно с по-големия наследник на обвинената от 2020 година живеели кооперация в бургаския кв. Лазур. Според техен комшия, който сега е общински консултант и е подал тогава сигнала, че Михаел е без наставнически контрол, не са полагани съответни грижи към детето. 

" Малкото ѝ дете, което тогава беше на 3 година, излезе полуголо на стълбищната площадка и стартира да реве: Мамо, мамо, къде си. И аз в този миг разбрах, че детето е останало единствено. Затичах се след него и го хванах, тъкмо преди да го удари една кола ", споделя Владимир Павлов пред.

" На въпроса, пред мен, аз бях тук, за какво е оставила детето единствено, тя сподели, че имала някаква служебна работа и няма никакъв проблем, тъй като то е 3-годишно и единствено може да се гледа ", добавя Павлов.

Според думите на мъжа от този момент е подложен на тригодишен тормоз и закани от страна на фамилията на Габриела.

" Да ви призная всички закани през тези три години ми се костваха неуместни от страна на жена, тъй като бяха: " Ще те убия! ", " Ще те наръгам! " и ми звучаха смешно, само че откакто разбрах, че Пейо е погубен по този жесток метод, в действителност се тормозих за психологичното здраве на тези дами и за живота на децата и на внуците, които живеят, дружно с мен тук. Това е имейл адресът, от който Красимира Трифонова пуска тъжби против всички съседи, жители и против мен. От името на външно министерство е имейла до институциите. И споделят тук сериозен е сигнала, очевидно този човек е сбъркал и стартира психическият тормоз върху мен ", споделя Павлов.

Габриела Славова беше пусната под домакински арест с аргумента, че би трябвало да се грижи за децата си. По-късно те бяха преместени при майката на убития Пейо Пеев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР