„Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет

...
„Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет
Коментари Харесай

Кандидат-премиерът Асен Василев: Към този момент нямаме 121 гласа за нов кабинет

„ Към този миг нямаме 121 гласа поддръжка за нов кабинет в това държавно управление “, сподели министърът на финансите и проекто министър-председател Асен Василев пред публицисти.

„ Управленската стратегия върви на финални съвещания с депутатите. Очакваме по-късно следобяд да я създадем обществена.

Той разяснява, че най-важните задания на депутатите преди да излязат в лятна почивка е да се извършат структурните промени по съдружното съглашение и да се одобри закона за КПКОНПИ, както и назначението на Бойко Рашков за началник на комисията.

Василев напомни, че в случай че нямат поддръжка за нов кабинет, мандатът ще бъде върнат несбъднат на Румен Радев.

При приемането на мандата заявих, че в случай че нямаме 121 депутата няма смисъл да се показва състав на кабинета и да се гласоподава в Народно заседание. Правителство на малцинството в подобен парламент няма по какъв начин да бъде стабилно и отговорно ръководство на страната, означи Василев.

По думите му не е коментиран персоналния състав на кабинета.

Василев одобри досието с проучвателния мандат на 1 юли, откакто бе номиниран за министър председател от името на " Продължаваме Промяната ", която е най-голямата парламентарно показана партия. Срокът, в който най-късно мандатът може да бъде върнат изпълнен, изтича в 17:00 часа в петък.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР