Към този момент няма причина съдия Андон Миталов да не

...
Към този момент няма причина съдия Андон Миталов да не
Коментари Харесай

ВСС иска информация от САЩ за Андон Миталов

" Към този миг няма причина арбитър Андон Миталов да не извършва функционалностите си като магистрат. Доколкото разбрах в този момент, мисля, че е излязъл в болнични - какъв брой е правилно това нещо, по този начин се споделя в залата. "

Toва разгласи представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев пред публицисти след изключителното съвещание на съдийската гилдия, свикано по случая със съдията от Специализирания углавен съд.

На съвещанието на колегията магистратите се сплотиха към решението изискат спомагателна информация посредством Външно министерство от департамента на Съединени американски щати, основния прокурор Иван Гешев, Инспектората на Висш съдебен съвет и КПКОНПИ.

Чрез спомагателната информация съдийската гилдия ще може да разбере и да знае какви дейности би трябвало да предприеме. Възможно е и Висш съдебен съвет да поканят магистрата, само че би трябвало да имат начална информация, която да им даде съображение да подхващат дейности в тази посока.

На въпрос дали вижда някаква интервенция в работата на съда от страна на непозната страна, Магдалинчев съобщи, че не вижда такава интервенция. " Всеки един, в случай че има корупционна демонстрация и са наранени ползи на някого или някъде, още повече когато става въпрос за магистрат, би следвало да я сервира. Оттук насетне нашите органи ще си вършат инспекции и следствие ", изясни той.

Боян Магдалинчев не се нае да даде прогноза за това по кое време се чака да бъде получена в допълнение изисканата информация. Запитан дали, в случай че се разгласят други лица, набедени в корупция ще се изиска спомагателна информация, Магдалинчев уточни, че лицата могат да са персони, които не са свързани със правосъдната система.

" Няма по какъв начин да пожелаеме на този стадий предварителна информация. Посланикът на Съединени американски щати, когато реши - ще изнесе информацията и на база на информацията ще реагират другите институции, които биха били наранени от такава информация ", сподели още Магдалинчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР