Към този момент няма информация какви са договорките, постигнати в

...
Към този момент няма информация какви са договорките, постигнати в
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Бизнесът е изтръпнал от непрозрачността за газа

" Към този миг няма информация какви са сделките, реализирани в Съединени американски щати, какво ще се случи след месец юни, по какъв начин ще се обезпечи идната зима и на каква цена. "

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по горещата тематика с енергийната рецесия, провокирана от прекъсването на доставките на природен газ за България, и последвалите договаряния на премиера Кирил Петков в Америка.

„ Както виждате, българският бизнес и стопанска система безусловно са изтръпнали, тъй като те работят повече от половин месец, а едвам преди два дни схванаха на каква цена на газа работят и създават. Такава неяснота и липса на информация не просто затруднява стопанската система, а кара доста от хората да затварят предприятията си, които по-късно доста мъчно ще отворят “, сподели още Йотова.

Според вицепрезидента би трябвало да се направи всичко допустимо в България да няма политическа рецесия, тъй като това значи „ надали още едно държавно управление в границите на този парламент, а значи предварителни избори “.

Според Йотова напъните на всички институции и на всички рационални политици би трябвало да са ориентирани към това да защитят интереса на българските жители. Тя разяснява и информацията, че на 24 май няма да има общо празнуване на Светите братя Кирил и Методий с Република Северна Македония.

„ Това е знак, че от ден на ден се затвърждават, в това число и на най-високо равнище, антибългарските позиции и няма никакво предпочитание за разговор “, сподели Йотова. Тя означи, че повече от нищожни са резултатите от работата на Съвместната българо-македонска историческа комисия.

„ През миналата седмица те бяха тук, ние нямаме никаква информация. Едва ли е направена стъпка в някаква посока, минимум позитивна “, съобщи вицепрезидентът.

„ България би трябвало да стои твърдо и изрично на своите позиции. Докато нямаме задоволително гаранции, написан в съответен документ, който да бъде значещ документ на европейско равнище и взет поради по пътя за договарянията, България не може да каже своето " да ", съобщи Илияна Йотова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР