Към този момент няма данни за пострадали граждани, включително и

...
Към този момент няма данни за пострадали граждани, включително и
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи при земетресението край о. Закинтос

Към този миг няма данни за потърпевши жители, в това число и български, при земетресението от рано тази заран в Йонийско море, наоколо до гръцкия остров Закинтос.

От Министерството на външните работи (МВнР) осведомят, че в посолството ни в Атина не са постъпвали и сигнали от наши сънародници с искане за подпомагане.

По данни на сеизмологичния институт на Гърция трусът е бил с магнитуд от 6.4 по скалата на Рихтер. Земетресението е записано в 01.54 ч. с епицентър 44 километра южно-югозападно от остров Закинтос.

Вследствие на земетресението на острова са породени материални вреди.

Към момента фериботните линии от и към Закинтос действат според разписанията. Електричеството е било спряно, само че последователно се възвръща.

По оценка на сеизмолози е имало и вторични земетресения с магнитуд сред 5.8 и 6.1 по скалата на Рихтер.

При нужда българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следния мобилен телефон за незабавни случаи:
+30 693 70 96 220.

Припомняме, преди седмица, на 18 октомври, наоколо го остров Закинтос още веднъж беше записано земетресение. То беше с магнитуд от 4.2 по скалата на Рихтер, на 55 километра югозападно от крайбрежията на остров Закинтос.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР