Към този момент не сме взели решение на Министерски съвет

...
Към този момент не сме взели решение на Министерски съвет
Коментари Харесай

Вицепремиерът Калина Константинова: Още не сме взели решение за изгонване на руския посланик

" Към този миг не сме взели решение на Министерски съвет посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде изгонена от страната ни ", съобщи вицепремиерът Калина Константинова в " Още от деня " по.

" Като реакция на недобрите изявления от нейна страна бяха подхванати редица дипломатически ходове, тъй че чакаме този звук да бъде омекотен и в случай че не бъде по този начин, да предприемем последващи стъпки ", означи тя.

" Решението за изпращане на бронежилетки и каски за Украйна беше единомислещо решение и ще бъде изпълнено незабавно ", безапелационна беше Калина Константинова.

По думите ѝ сме изложени на рисковете при наказания на горивата от първия ден на войната и държавното управление води договаряния с европейските сътрудници за обща преговорна рамка и за общи дейности, тъй като цялото европейско семейство е изправено пред това предизвикателство дружно и дружно ще бъдем по-силни в ограниченията и отговора, който имаме.

От началото на военните дейности нашата граница са минали досега към 150 000 украинци, като от тях към 67 000 са на територията на страната , заяви вицепремиерът.

" И за този тип (бежанска) вълна, която е доста друга, се наложи да изградим за тях един цялостен нов свят - чисто нова система за регистрация, чисто нов метод по какъв начин да бъдат регистрирани, поради обстоятелството, че те влизат свободно с техните паспорти и 90 дни могат да се намират на всички места на територията на страната законно и в този смисъл трябваше да създадем такива механизми, които да им оказват помощ по елементарен и наличен метод да заявят своето предпочитание за краткотрайна протекция и да имат достъп до филантропична помощ ", акцентира Калина Константинова.

Обърна внимание и на това, че Директивата за краткотрайна протекция за първи път се задейства и не е имало заварена институционална и нормативна подготовка и се е наложило всичко да се построи в границите на няколко седмици.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР