Към този момент не сме взели решение на Министерски съвет

...
Към този момент не сме взели решение на Министерски съвет
Коментари Харесай

Калина Константинова: Към този момент няма взето решение за изгонване на Митрофанова

Към този миг не сме взели решение на Министерски съвет посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде изгонена от страната ни

Това съобщи вицепремиерът Калина Константинова в "Още от деня " по.

"Като реакция на недобрите изявления от нейна страна бяха подхванати редица дипломатически ходове, тъй че чакаме този звук да бъде омекотен и в случай че не бъде по този начин, да предприемем последващи стъпки ", означи тя.

Решението за изпращане на бронежилетки и каски за Украйна беше единомислещо решение и ще бъде изпълнено незабавно, безапелационна беше Калина Константинова.

По думите ѝ сме изложени на рисковете при наказания на горивата от първия ден на войната и държавното управление води договаряния с европейските сътрудници за обща преговорна рамка и за общи дейности, тъй като цялото европейско семейство е изправено пред това предизвикателство дружно и дружно ще бъдем по-силни в ограниченията и отговора, който имаме.

От началото на военните дейности нашата граница са минали досега към 150 000 украинци, като от тях към 67 000 са на територията на страната, заяви вицепремиерът.

"И за този тип (бежанска) вълна, която е доста друга, се наложи да изградим за тях един цялостен нов свят - чисто нова система за регистрация, чисто нов метод по какъв начин да бъдат регистрирани, поради обстоятелството, че те влизат свободно с техните паспорти и 90 дни могат да се намират на всички места на територията на страната законно и в този смисъл трябваше да създадем такива механизми, които да им оказват помощ по елементарен и наличен метод да заявят своето предпочитание за краткотрайна протекция и да имат достъп до филантропична помощ ", акцентира Калина Константинова.

Обърна внимание и на това, че Директивата за краткотрайна протекция за първи път се задейства и не е имало заварена институционална и нормативна подготовка и се е наложило всичко да се построи в границите на няколко седмици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР