Към този момент не може да се търси пряка връзка

...
Към този момент не може да се търси пряка връзка
Коментари Харесай

Военен експерт: За да се предпазим от тероризъм трябва да се следят съмнителни сайтове и техните редовни посетители

Към този миг не може да се търси директна връзка сред събитията от Близкия Изток и терористичната офанзива в Брюксел. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime военният специалист Ивайло Иванов. Според него обаче това, което се случва в Газа би могло да е дало спомагателен подтик на подобен вид радикализирани единици, които са подготвени да правят терористични офанзиви.
Не можем в бъдеще да изключваме сходни терористични офанзиви от саморадикализирали се човеци. Никой не е застрахован от сходни дейности и огромният проблем е, че такива хора на процедура остават невидими за службите за сигурност, тъй като те по никакъв метод до този миг не са влизали в тяхното полезрение.
Хора, които имат сходни усещания във връзка с протичащото се попадат на подобен вид уеб сайтове с радикална литература, клипове, попадат под тяхното въздействие.  В един миг те вземат решение да работят без това по някакъв метод да бъде планувано, изясни Ивайло Иванов. Това, което даже у нас може да се направи, с цел да се подсигурява по-добре сигурността е да се следи интернет пространството, такива съмнителни уеб сайтове да се смъкват и да се проследят постоянните гости на тези уеб сайтове, сподели още специалистът.

Към момента в България няма нараснала опасност от терористични актове, само че това не значи, че би трябвало да изключим такава опция, тъй като никой не е предпазен и би трябвало да бъдем бдителни, предизвести още Иванов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР