Към този час от системата 112 са постъпили над 130

...
Към този час от системата 112 са постъпили над 130
Коментари Харесай

Над 130 сигнала за паднали дървета и счупени клони в София


Към този час от системата 112 са постъпили над 130 сигнала най-вече за паднали или наклонени дървета и счупени клони в разнообразни региони на София.

Най-много са сигналите от регионите “Витоша “, “Лозенец “, “Илинден “ и централна градска част.

Всички екипи са на терен от нощес, когато стартира мощният вятър в столицата. По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи компании.

По разпореждане на Столична дирекция на вътрешните работи е отцепено придвижването в квартал „ Младост “ заради накривен строителен кран.

Стотици паднали дървета, прекратени кабели на електрозахранването, счупени витрини и паднала фасада на учебно заведение – са част от вредите. А Божидар се разсънва с гледката, че автомобилът му е затиснат от голямо дърво.

Божидар се опасява, че ремонтът на колата му ще коства най-малко 3000 лв..

„ Точно в 6 часа, до момента в който си пиех кафето, видях дървото по какъв начин пада. Ако е сгънато предното стъкло, няма да мога да го оправя и ще би трябвало несъмнено за елементи да го дам. Гражданска има, само че не е застрахована. Поне 2000-3000 лв. ще би трябвало да се дадат “, разяснява той.

Мъжът обмисля да съди общината.

До момента има 69 постъпили сигнала към “Аварийна помощ и предварителна защита “ за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини.

„ Работим с наш екип, чакаме още един екип с кран, който да повдигне дървото, с цел да освободим и другата кола. Над 8 екипа на дирекцията работят, обработваме над 20 сигнала сега по разпореждане на кмета е основана организация за всички районни администрации да се активизират.

Към този миг сигнали към незабавната помощ за потърпевши хора няма, само че заплахата от ураганния вятър остава.

Предупреждения за мощен и плевел вятър са в действие в цялата страна.

В областите Монтана и Враца е разгласен червен код за рисково време. Там се чакат пориви до 120-130 км/ч.

Предупреждения от втора степен са в действие в областите София, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково и Кърджали- скоростта напразно в тези региони ще доближава 90-100 км/ч.

В останалата част от страната е годен жълт код за рисково време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР