Към своя край върви делото за катастрофата на кръговото в

...
Към своя край върви делото за катастрофата на кръговото в
Коментари Харесай

Ще отмени ли ВКС условната присъда на дрогирания шофьор, убил 22-годишната Светомира

Към своя край върви делото за злополуката на кръговото в Шумен, в която почина 22-годишната Светомира Станчева. В наличието на бащата на умрялото момиче, състав на Върховния съд заседава по делото.

След злополуката джипът на обвинения бе изместен на охранителен паркинг на полицията, където изгоря след пожар, който, от Министерство на вътрешните работи подчертаха, не е зародил след човешка интервенция.

Първите проби на Кюркчиев за опиати след случая бяха позитивни, само че последвалите кръвни проби не регистрираха нито дрога, нито алкохол. Със скорост от над 100 км/ч, припомниха юристите на потърпевшото семейство, обвиненият навлязъл в кръстовището, където удари колата на Светомира, движеща се с към 20км/ч.

" Подсъдимият е управлявал МПС с несъобразена скорост и до момента в който се е движил, увеличавайки скоростта, се е занимавал със странична активност, т.е. сменял е музика от мобилния си телефон, което е в действителност главната причина за настъпилото ПТП ", сподели юристът.

Прокуратурата и отбраната на потърпевшото семейство желаят Върховният съд да върне делото на втора инстанция за ново преразглеждане.

Родители и близки на убити в пътни произшествия се събраха на митинг пред постройката на Съдебната палата в София, с цел да желаят обективни присъди за водачите, предизвикали гибел на пътя.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР