Към средата на август 2023 г. руските войски продължиха да

...
Към средата на август 2023 г. руските войски продължиха да
Коментари Харесай

Лондон: С понтонни преходи Русия замества ударените мостове към Крим

Към средата на август 2023 година съветските войски продължиха да употребяват понтонни преходи  близо до Чонгар и Геническ на границата сред Южна Украйна и окупирания Крим, съгласно ежедневния отчет на военното разузнаване на английското министерство на защитата.

На 6 август окупационните управляващи в Херсонска област оповестиха, че ракетите Storm Shadow са блъснали , който преди този момент беше ударен през юни, причинявайки повреждането му и нарушавайки транспортните връзки сред Крим и отчасти окупираната Херсонска област. В същия ден беше нанесен ракетен удар по дребен мост през Тонкийския пролив, свързващ Геническ с Арабатската коса.

Понтонните преходи едва ли ще могат да устоят изцяло на потока от тежки транспортни средства, пренасящи муниции и оръжия към фронта, съгласно английското разузнаване.

Тесните места, основани от ударите по мостовете, значат, че съветските сили би трябвало да разчитат на транспортен кулоар през Армянск в Северен Крим. Според създателите на отчета всичко това усложнява веригата за военни доставки.
 Руските сили превзеха украинска цитадела в региона на Купянск
Руските сили превзеха украинска цитадела в региона на Купянск

Съобщи представителят на бойната група " Запад " Ярослав Якимкин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР