Към следващия бюджет са предвидени средства за повишаване на заплатите

...
Към следващия бюджет са предвидени средства за повишаване на заплатите
Коментари Харесай

Златанов: Предвидени са средства за повишаване на заплатите в спешната помощ

Към идващия бюджет са планувани средства за повишение на заплатите на работещите в центровете за незабавна здравна помощ и районните здравни инспекции, сподели пред публицисти заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов. Златанов взе участие в среща с представители на фармацевтичните среди, на която се разисква казусът с дефицита на медикаменти.

Нашите планове са предоставени в Министерството на финансите, с цел да ги съобразят с новия бюджет. В взаимозависимост от това дали ще има удължение на периода на настоящия бюджет, или ще има нов бюджет, „ чисто софтуерен е казусът по кое време и по какъв начин ще бъдат обезпечени тези нараствания. Те имат право, говорили сме с тях, със синдикатите, доста срещи се организираха, стигнали сме до някакви решения, които съгласно мен ще задоволят техните претенции, тъй че това следва “, добави Златанов.  

През октомври министърът на опазването на здравето в служебното държавно управление Асен Меджидиев сподели, че в новия бюджет са заложени над 55 млн. лева за трайно и стабилно нарастване на заплатите за идната година за работещите в бранша на незабавната помощ и работещите в районните здравни инспекции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР