Към сигнала гражданите ще могат да прикачат снимка и видео,

...
Към сигнала гражданите ще могат да прикачат снимка и видео,
Коментари Харесай

МВР подготвя приложение за сигнали за нарушения от полицаи

Към сигнала жителите ще могат да прикачат фотография и видео, както и да прикачат гласово известие
Мобилно приложение за подаване на сигнали за осъществени нарушавания от чиновници на Министерство на вътрешните работи създава вътрешното ведомство. Изготвянето му е по отношение на план „ Превенция и противопоставяне на корупцията “, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година. Приложението ще бъде интегрирано към към този момент съществуващо и настоящо мобилно приложение на Министерство на вътрешните работи. Това е част от активността по създаване на модерни способи и средства за подаване на сигнали за корупция измежду чиновниците на Министерството на вътрешните работи.

Приложението ще може да се употребява от жители, чиито телефони са с операционни системи iOS и Android. За да се подаде сигнал, жителят ще би трябвало да се записва в приложението, като попълни три имена, дата и година на раждане, мобилен номер и електронен адрес. Ще има опция и за анонимно подаване на сигнал.

Към сигнала жителите ще могат да прикачат фотография и видео, както и да прикачат гласово известие. Подателят на сигнала ще получава и автоматизирано генериран входящ номер.

Обществената поръчка по отношение на изработването на приложението е оповестена на 11 април, а крайният период за подаване на документи е 4 май. Прогнозната му стойност е 50 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Възложител е дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, която дава отговор за следствие на нарушавания, осъществени от чиновници на ведомството, оказва се от уеб страницата на Агенцията за публични поръчки.

„ Изпълнението на актуалната социална поръчка цели да даде опростена, налична и съвременна опция за подаване на сигнали от жители при положение на открито непозволено и/или корупционно държание от чиновници на Министерство на вътрешните работи “, се споделя в техническата спецификация към поръчката. Допълва се още, че мобилното приложение е ориентирано към всички жители за „ образуване в обществото на дейна гражданска позиция и дух на непоносимост към корупцията “.

В в този момент настоящото приложение на Министерство на вътрешните работи жителите могат да подадат сигнал за неправда, да открият най-близкото до тях отделение на Министерство на вътрешните работи, да създадат информация по Закона за придвижване по пътищата, да получат нотификация при доближаване или при попадане в зона на риск, както и да получат информация посредством вести, информативен бюлетин и настоящи тематики.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР