Към схемите за влияние в правосъдието бе приобщен и убитият

...
Към схемите за влияние в правосъдието бе приобщен и убитият
Коментари Харесай

Скандални връзки в съдебната система: Чии имена изплуваха и кой кого прикрива?

Към схемите за въздействие в правораздаването бе привързан и убитият Алексей Петров. Името му бе упоменато от Ивайла Бакалова и брачна половинка ѝ Веселин Денков, които приказваха пред депутатите във краткотрайната Комисия в Народното събрание. Тя бе основана, с цел да изследва всички обстоятелства, свързани с активността на показно разстреляния Мартин Божанов.

" По всички обстоятелства и имена, които се изнесоха от Ивайла Бакалова и предприемача, с който живее на фамилни начала, народните представители сепнато мълчаха и желаеха съответни имена кой е свързал Бакалова с Нотариуса, с цел да се състои тази тяхна среща, където са поискани 100 хиляди евро, с цел да излезе той на независимост. Г-жа Бакалова знае тези имена, само че не би ги споделила, тъй като приключването на имена може да сложи под опасност от институционална интервенция тези хора. Каква е гаранцията, че от самите депутати няма да изтече информация по отношение на тези имена? ", заяви адвокат Велислав Величков за Bulgaria ON AIR. 

Гостът уточни, че по време на съвещанието са се загатнали много имена на хора от Специализираната прокуратура, магистрати и техни шефове. 

" Димитър Франтишек Петров се появява със скандални разкрития от страна на хора, които директно са били очевидци на негови дейности и поръчки. Появи се за следващ път името на някогашния профилиран арбитър Ушев, който е бил воин по съвсем всички ограничения, както и арбитър Галя Георгиева - някогашен член на Висш съдебен съвет. Спомена се диалог с някогашния основен прокурор Цацаров. Няколко дни по-късно е излязла заповед за задържане на господин Денков. Той е арестуван на 1 септември - ден преди Великото национално въстание през 2022 година ", разказа адв. Величков в " Денят ON AIR ".

По думите му от всеки ъгъл изскача името на прокурор Йордан Петров от СГП - индивидът, който е прекратил досъдебното произвеждане против Петьо Еврото. 

След споменаване на имената в комисията през днешния ден, не е последвало предложение от народните представители тези хора да бъдат извикани, посочи юрист Велислав Величков.

Според него Борислав Сарафов не е трябвало да поема функционалностите на основен прокурор, защото той е следовател и в никакъв случай не е бил прокурор. Директорът на Национална следствена служба е заместник-главен прокурор, само че единствено по следствието, означи адв. Величков.

" Много дълго време беше протакано назначението на специфичния прокурор Даниела Талева. Част от прокуратурата се държи като прикриватура - прикрива свои хора, които са взели участие в закононарушения против правораздаването, осигурявайки редом правораздаване. Прокурор Зартова ми сподели, че са носени неподписани прокурорски актове, с цел да бъдат утвърдени от главите на семейство и да се дадат съответните поръчки ", уточни още юристът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР