Към сега действащия кодекс на застраховането бонус-малус“ системата работи. Тя

...
Към сега действащия кодекс на застраховането бонус-малус“ системата работи. Тя
Коментари Харесай

Държавата е абдикирала от отговорността си да се бори със смъртността на пътя, смятат автомобилисти

„ Към в този момент настоящия кодекс на застраховането „ бонус-малус “ системата работи. Тя се въздейства от щетимостта на дадения автомобил. Колкото повече вреди е имал за последната година, толкоз повече награда заплаща лидерът. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ Христо Радков – ръководител на Българското обединяване на водачите.

„ Ние имахме проект до 2035г. да се понижат починалите по нашите пътища. Никой не ни обръща внимание, даже държавната комисия по сигурност на придвижването на пътя сякаш се отхвърли, че това нещо може да бъде действително “, добави Йонко Иванов – ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„ Сега се предлага тази система да стане обособен член в Закона. Сега „ бонус-малус “ ще се дефинира на база щетимост, а не на база държанието на водача. Добре, че тези хора ни чуха. Ние не знаем за какво в този момент КФН се занимава със застраховането. Това е комисия, която би трябвало да следи финансовия пазар, банките, застрахователите и така нататък “, разяснява още Радков.
Гражданската отговорност няма да се промени, в случай че влезнат тези промени. Застрахователите имат облага, водачите също са удовлетворени и няма да стачкуват.
Христо Радков – ръководител на Българското обединяване на водачите

Според Радков от КФН не оферират нищо ново.

До през вчерашния ден има 420 жертви на територията на страната от началото годината при всички нововъведени наказания . Не се оправят нещата със наказания и санкции “, акцентира той.

„ Тези дечица, които в този момент са на 5-6г. ще са навършили пълноправие след 13 години. Те ще са най-добре квалифицираните на тематика пътна сигурност, в случай че това се случи. И фактически ще се понижи броят на починалите “, разяснява Иванов.

„ Министърът на спорта не е специалист по тази тематика, нищо, че се води авто играч “, счита той.
Българската страна е абдикирала от отговорността си да се бори със смъртността по пътищата. Застрахователите и в този момент дефинират кой какъв брой ще заплаща. Нищо не се трансформира с тези промени от КФН.
Йонко Иванов – ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„ Навигаторът за шофьорските изпити е въведен от хора, които в никакъв случай не са се занимавали с това. Имаме две ПТП-та поради този навигатор. Тази система е направена в една зала. Тази система ни кара да завиваме през мантинели и в черни пътища. Младите водачи вместо да си гледат пътя, гледат навигацията. Има тъжби от всички провеждащи изпитите в ДАИ, че това нещо не става и тези тъжби отиват в някакво мазе. Пети месец това нещо се тества и дава отрицателни резултати. Някой си е поставил тапи в ушите. Тези 2 ПТП-та в този момент не доведоха до починали, само че в бъдеще може и да има “, уточни Иванов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР