Към Република Северна Македония трябва да се подхожда с методите

...
Към Република Северна Македония трябва да се подхожда с методите
Коментари Харесай

„Възраждане“: Към Северна Македония трябва да се подхожда с методите на твърдата дипломация

Към Република Северна Македония би трябвало да се подхожда с методите на твърдата дипломация . Това се показва в позиция на партия " Възраждане ", изпратена до медиите по отношение на днешното взаимно съвещание на държавните управления на Република България и Република Северна Македония.

Според " Възраждане " министър председателят Кирил Петков не е добре квалифициран по въпроса за връзките сред България с Република Северна Македония. " Срещу себе си българският екип има хора, които са израснали като политически хайлайф с дългогодишно образование в антибългаризъм , защото основаната през 1943 година македонска нация и по-късно зародилата през 1991 година самостоятелна македонска страна имат своя произход единствено на основата на отричането на всичко българско, от което произлизат ", показват от " Възраждане ".

Партията пита " какви са оправданията на българските държавници за антибългарската политика през последните 30 години ".

" Говори се за построяването на Коридор номер 8 , само че на територията на България от този кулоар няма издигнат нито един метър. За това кой е отговорен: България или Македония? Говори се и за това, че би трябвало да имаме осведомителна съгласуваност . Пета година не се извършва подписаното през 2017 година съглашение за унищожаване на роуминга сред България и Македония. Телефонните диалози сред България и Македония сега са на същата цена като диалозите сред България и Китай. Затова кой носи виновност - България или Македония? ", разясняват от " Възраждане ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР