Към програмата за подпомагане на домакинствата за изграждане на системи

...
Към програмата за подпомагане на домакинствата за изграждане на системи
Коментари Харесай

ГЕРБ иска да пренасочи още пари за соларни панели на покривите

Към програмата за подкрепяне на семействата за създаване на системи за затопляне на вода за битови потребности от слънчева сила или покривни слънчеви панели могат да бъдат ориентирани още средства. Това излиза наяве от коментар на депутата от ГЕРБ Жечо Станков, представен от Българска телеграфна агенция.

Ако прекомерно бързо средствата по тази стратегия намерят своите притежатели, то след това ние, като парламентарна група, ще се ангажираме остатъчните средства от други стратегии още веднъж да бъдат трансферирани към тази мярка, с цел да може да продължи финансирането “, съобщи Станков.

Средствата са по Плана за възобновяване и резистентност, а програмата би трябвало да бъде отворена за кандидатстване при започване на февруари тази година. Схемата е в развой на публично разискване и може да има промени, само че все още тя планува да бъдат финансирани семейства в еднофамилни къщи, които да слагат на покривите си слънчеви панели за нагряване на вода или слънчеви съоръжения за произвеждане на електрическа енергия за лични потребности.

За нагряване на вода безвъзмездната помощ е в размер на 1960 лв., а за произвеждане на електричество – до 15 хиляди лв.. До момента плануваните по мярката пари са общо 59.8 млн. лева, от които 49.8 млн. лева европейски средства и 9.9 млн. лева национално съфинансиране. Програмата в този ѝ тип може да обхване до 10 000 семейства.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсоларни панели покриви ГЕРБ ПоследниНай-четениЕнергетика 28 ГЕРБ желае да пренасочи още пари за слънчеви панели на покривите Европари 352 Еврокомисията не даде огромни очаквания на България за въглищата Бюрокрация 160 Министерство на вътрешните работи желае да лишава повече точки при нарушавания на водачите Бюджет и финанси 356 Инфлацията в България през 2022 година се приближи до 1998 година Политика 12053 „ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България Политика 6652 Депутатите изненадващо прекратиха концесията на „ Росенец “ Транспорт 5866 Буферните паркинги в София към този момент са безвъзмездни за всички пасажери Компании 4676 „ Второто най-голямо след КТБ “: Четирима об
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР