Към посолството ни в Атина е сформиран кризисен щаб заради

...
Към посолството ни в Атина е сформиран кризисен щаб заради
Коментари Харесай

Посолството ни в Атина сформира кризисен щаб заради пожарите

Към посолството ни в Атина е образуван спешен щаб поради вилнеещите в Гърция пожари, към този момент няма сигнали за потърпевши българи, оповестиха от Министерство на външните работи.

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е разговарял с краткотрайно ръководещия българското посолство в гръцката столица Веселин Иванов и е разпоредил да се образува щаб, който да е разполагаем на българските жители, пътуващи или пребиваващи в Гърция.
Открита е гореща телефонна линия, на която нашите сънародници могат да потърсят подпомагане при положение на нужда: +30 6937 096 220

От министерството прецизират, че все още няма български жители, които да са търсили помощ от посолството. Няма и данни за наранени или бедстващи наши сънародници в резултат на пожарите.

Припомняме, по информация на дипломатическата ни задача огромен пожар бушува в региона на Кинета, Атика. Остава затворен за придвижване пътният сектор Атина-Коринт от 39 до 57 км.
Образували са се километрични опашки от коли, като транспортните средства, спрели в спешната лента, затрудняват прекосяването на пожарните коли.

Общественият превоз в региона не действа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР