Към плаж Силистар и сега има път, който може да

...
Към плаж Силистар и сега има път, който може да
Коментари Харесай

Има ли достъп за летовниците до плажа Силистар

Към плаж Силистар и в този момент има път, който може да се употребява за достъп на летовниците. Това твърди геодезист, който направи без значение замерване дружно с екип на bTV.

В края на летния сезон избухна следващият скандал, обвързван с плаж Силистар. Тогава Общинският съвет в Царево взе решение за изработването на проект за застрояване на частен парцел от 22 декара. Целта - да се отнеме от парцела път до залива. По този метод локалната власт чака да реши дългогодишния проблем с достъпа до плажа.
Екоинспекцията в Бургас: Параметрите на парцела в Силистар не могат да се трансформират Eкоинспекцията се прави след решението на Общинския съвет
„ С тази докладна изземваме 800 квадрата от собствеността на този човек, с цел да може един път вечно пътят там да е регламентиран и никой да не го затваря”, съобщи кметът на Царео – Георги Лапчев.

Геодезистът Йоан Каратерзиян обаче твърди, че път има и в този момент.

„ Трябва да е ясно, че път е имало, път има и сега, и той нея би трябвало да влезе изобщо в чертите на някакъв частен парцел!”, сподели и инж. Йоан Каратерзиян, Председател на Управителния съвет на Камарата на геодезистите в България.
Ще се появи ли свинарник край плажа „ Силистар ”? Областният шеф даде на съд решението на съветниците в Царево
Но грешката е реалност – пътят е в парцела, в който в миналото е имало свинеферма.

„ Дори да предположим, че подобен път има, който минава в действителност през частен парцел, той би трябвало да бъде отчужден. Задължение на изпълнителната власт е да обезпечи достъп до всички парцели и да обезпечи достъп и до плажа. Прави се план абстрактен за веднъж, прави се парцеларен проект, по който се виждат площите за отчуждаване и се пристъпва към отчуждаване”, сподели още инж. Йоан Каратерзиян.

Според геодезистите тук е имало и други черни пътища, които водят до ливадите. Те обаче мистериозно изчезват от кадастралните карти.

„ Един черен път, още един черен път, те се събират и отиват в посока към плажа. И двата пътя сега ги няма, те са заети от някаква растителност и от някаква плантация, която е правена в следствие ", изясни инж. Йоан Каратерзиян.
Кметът на Царево: Не мога да кажа дали ще се строи край плаж „ Силистар ” Няма сделка, искахме да решим казуса с достъпа до плажа, сподели Георги Лапчев
Според кадастралната карта има още пътища към плажа и то след частния парцел. На място обаче се вижда, че теренът е обраснал с шубраци и растителност

Мястото е част от държавния горски фонд. Сечта в предпазената околност е неразрешена. Оказва се обаче, че не е неразрешено да се събират такси за паркинг в тогавашните ливади.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР