Към оранжерийните производители е поет ангажимент да бъде направено всичко

...
Към оранжерийните производители е поет ангажимент да бъде направено всичко
Коментари Харесай

Помощ ще има за оранжерийни производители, реализирали продукция през 2021 г.

Към оранжерийните производители е стихотворец ангажимент да бъде направено всичко допустимо за решение на техните проблеми с нарасналите цени на горивата, заяви земеделският министър Иван Иванов. Той напомни, че помощта de minimis за бранша от 3.5 млн. лева ще бъде разпределена единствено сред стопани, които са осъществили продукция предходната година. На среща с министъра на земеделието земеделските стопани са сложили редица проблеми, измежду които нарасналата цена на природния газ, вноса на обработена с препарати за растителна отбрана продукция от трети страни, ниския % засети площи в оранжериите сега, сивия бранш, нуждата от нисколихвено кредитиране и проблемите с работната ръка. „ Имаме голямо предпочитание да помогнем за решаването на тези проблеми “, е декларирал министър Иванов.

„ В разговор с Европейската комисия ще се работи по този начин, че  плануванаъа Коронавирус помощ от 111.5 млн. лева да бъде разпределена допустимо най-рано сред производителите “, споделя министърът на земеделието. „ Субсидиите за бранша би трябвало да се разпределят при високо равнище на бистрота и предсказуемост “, разяснява заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

Ще продължи строго да следи и дейностите по дърводобив и дървообработка, както и ще се ускори контролът при износа на дърва. Съвместно с Изпълнителна организация по горите и дирекция „ Търговски сдружения и държавни предприятия “ в земеделското министерство от началото на годината са осъществени над 80 000 инспекции, вследствие на които са формирани близо 2000 акта за определяне на административни нарушавания.

Както е било оповестено, към този момент се доставя  дървесина за локалното население на налични цени, означи агроминистърът. По думите му задачата е да се обезпечи както този отоплителен сезон, по този начин и идващият. Към момента продажбите се реализират към този момент в 21 склада в страната, като следва те да станат 56 - новите четири склада са открити в границите на Северно централно държавно дружество – ДЛС-Воден, ДЛС-Дунав, ДЛС-Росица и ДГС-Горна Оряховица.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР