Към Община Благоевград ще бъде създаден специален съвет, съставен от

...
Към Община Благоевград ще бъде създаден специален съвет, съставен от
Коментари Харесай

Методи Байкушев: Благоевград може и ще бъде център за културно-исторически туризъм

Към Община Благоевград ще бъде основан специфичен съвет, формиран от специалисти в бранш “Култура ”, който ще прави оценка и дефинира плановете, които ще получават средства от общинския фонд “Култура ”. Това сподели Методи Байкушев, претендент за кмет на Благоевград, повдигнат от ПП-ДБ, на среща с представители на културните институции и туристическия отрасъл в регионалния център. Според него този съвет ще подсигурява, че средствата, които се отделят от общината, ще бъдат разпределяни транспарантно за смислени планове.

“Бюрокрацията не може да основава просвета, тя може единствено да пречи. Работата на общината е да сътвори среда, в която културните дейци да основават изкуство по метода, по който те го виждат ”, сподели кандидат-кметът.

Методи Байкушев подсигурява, че общината ще усили финансирането за общинските културни институти и ще постави старания да ангажира хората на изкуството, които работят в тях. Ще продължи и политиката на образуване на фестивали в града, само че с по-ефективно потребление на публични средства, ясно изразен публичен интерес и привличане на повече сътрудници.

Кандидатът за кмет вижда сериозна опция Благоевград да бъде развъртян и като дестинация за “уикенд туризъм ”. В основаването на концепцията за това ще бъдат поканени да вземат участие хотелиерите, ресторантьорите, организации, които работят в областта на различния туризъм, културните институти.

Едно от преимуществата на Благоевград е в разположението му, което дава опция за развиване на различни форми на туризъм – шосейно и планинско колоездене, парапланеризъм, рафтинг, кану-каяк, скално катерене, сподели още Методи Байкушев.

“Ще създадем туристически артикул за посещаване на множеството остарели

църкви на територията на общината ”, добави той, като уточни, че общината би трябвало да търси финансиране за опазването на архитектурните монументи: храм " Въведение Богородично " в кв. Вароша, храм " Свети Архангел Михаил " в с. Лешко и храм " Свети Архангел Михаил " в с. Логодаж.

Опазването и възобновяване на културно-историческото завещание е един от целите на Методи Байкушев, който се ангажира общината да търси финансиране през европейски и други фондове, с цел да възвърне архитектурните си монументи по образеца на други градове в страната.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР