Към настоящия момент Висшият съдебен съвет не се ползва с

...
Към настоящия момент Висшият съдебен съвет не се ползва с
Коментари Харесай

Съдия Атанаска Дишева: ВСС не се ползва с необходимото обществено доверие

" Към сегашния миг Висшият правосъден съвет не се употребява с нужното публично доверие, колкото и да ми е неприятно да го кажа ".

Това съобщи арбитър Атанаска Дишева от Висш съдебен съвет по време на съвещанието на 6 юли, когато Пленумът реши да спре процедурата по желание на нов основен прокурор. ОЩЕ: Висш съдебен съвет спря процедурата за избор на нов основен прокурор Дишева сподели, че процедурата за избор на основен прокурор е една от най-значимите в страната.

" Очакванията, които са свързани с личността на основния прокурор, са големи заради ред съображения. Общественият интерес постанова процедурата да бъде извършена при ясни правила и тя да протече при нужното доверие на обществото към органа, който организира тази процедура. А тя би трябвало да е транспарантна и основният прокурор, който е определен, да дава отговор на условия за професионални и нравствени качества ", съобщи тя. Атанаска Дишева беше измежду най-изявените съперници на към този момент освободения някогашен топ обвинител Иван Гешев. Тя е съпротива и на определения за краткотрайно изпълняващ длъжността Борислав Сарафов.

Още преди избора на краткотраен правоприемник на Гешев тя заявяваше, че не би трябвало да се назначава някой от заместниците му, какъвто бе Сарафов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР